Política 29/03/2019

L'Ajuntament del Mercadal demana a Ports-IB que no edifiqui al port de Fornells

L'Entesa considera que seria un "error històric" permetre la construcció d'un nou edifici al Pla

Ivan Martín
1 min
Tot va començar amb l'incendi en el mític restaurant Es Pla de Fornells.

Es MercadalEl plenari de l'Ajuntament del Mercadal aprovà anit una moció presentada per l'agrupació d'electors l'Entesa, segons la qual instava el Govern Balear i Ports de les Illes Balears a no incloure al projecte de reforma integral del port de Fornells cap nova edificació en superfície a la zona de domini públic, coneguda com el Pla de Fornells. Cal recordar que aquesta mateixa petició també la va fer el Parlament.

L'Entesa considera que seria un "error històric" permetre la construcció d'un nou edifici damunt el Pla, en primera línia de mar, i denuncien que malmetria l'atractiu de la façana marítima del poble de Fornells i la seva badia. El principal partit de l'oposició creu que hi ha alternatives per ubicar els serveis que es considerin necessaris en espais més discrets i integrats en la zona portuària, i també utilitzant instal·lacions no permanents que es puguin retirar durant l'hivern.

Des de l'Entesa adverteixen que aquest és un projecte "propi dels anys setanta", i el comparen amb els dos hotels construïts a la platja de Son Bou d'Alaior i que ara molta gent voldria eliminar. Asseguren que en el segle XXI aquest tipus d'iniciatives "no haurien de tenir cabuda", i confien que Ports de les Illes Balears demostri "un mínim" de sensibilitat democràtica i de respecte per les institucions. Demanen una rectificació, però matisen "Ports no té l'obligació legal, però sí moral".

stats