Política 02/08/2018

Maó demana a la població un consum responsable de l'aigua davant l'augment de temperatures

L'increment de la demanda d'aigua registrada els darrers dies ha obligat a posar en funcionament les infraestructures hidràuliques al màxim de la seva capacitat

Ivan Martín
1 min
L'equip de govern de Maó s'ha mostrat durant tota la legislatura molt sensible sobre la racionalització dels recursos hídrics.

MaóL'Ajuntament de Maó ha fet una crida a la ciutadania perquè racionalitzi l'ús de l'aigua davant uns dies que es presumeixen intensos per les elevades temperatures que registraran els mercuris el cap de setmana a Menorca. Un altre factor que convida al consistori a fer aquesta crida és l'important augment de la demanda, determinada pel creixement de la població els mesos de temporada turística. Per tot plegat, la institució demana moderació en el consum del recurs.

L'onada de calor que s'accentuarà a les pròximes hores a l'illa ha estat el detonant i per aquest motiu l'Ajuntament és conscient que cal emetre un missatge clar i concís, amb l'objectiu de traslladar la crida als grans consumidors, independentment de si són residents o visitants. L'increment de la demanda d'aigua registrada els darrers dies ha obligat a posar en funcionament les infraestructures hidràuliques al màxim de la seva capacitat.

A més, l'Ajuntament de Maó ha recordat als ciutadans que l'aigua és un recurs limitat i valuós, i que no s'ha de malbaratar. La institució municipal recomana prendre mesures per a un consum més racional i eficient de l'aigua com, per exemple, moderar el reg dels jardins i evitar fer-ho entre les 8 i les 20 h, i revisar l'estat de les aixetes de casa per evitar fuites. No és la primera vegada que l'Ajuntament que dirigeix Conxa Juanola fa una crida d'aquestes característiques a la ciutadania.

stats