Política 30/07/2020

L'Ajuntament de Ciutadella és el més transparent a les Balears, segons un estudi de Dyntra

El de Maó és el segon i el de Palma finalitza en tercera posició

Ivan Martin
1 min
El consistori dirigit per Joana Gomila segueix al capdavant de les institucions més transparents a la comunitat.

CiutadellaEls ajuntaments de Ciutadella i Maó encapçalen la classificació de transparència d’administracions públiques a les Balears, elaborada per la plataforma especialitzada Dyntra. En el conjunt de l’estat espanyol, la ciutat de Ponent ocupa la catorzena posició, empatada amb Zamora i Màlaga.

El primer consistori és el de Ciutadella, que, amb una puntuació del 85,19%, supera el segon classificat, el de Maó, que obté un 83,3%. Són els únics ajuntaments de Menorca que apareixen entre els deu primers. D’altra banda, la tercera administració pública millor valorada en transparència és l’Ajuntament de Palma, amb un 62,96%.

Per millorar la transparència, el ple del mes de juny de l’Ajuntament de Ciutadella aprovà per unanimitat la signatura d’un conveni amb l’Oficina Anticorrupció de les Balears, amb la intenció d’unificar el registre telemàtic per a la presentació de les declaracions de béns i d’activitats, i de l’IRPF dels càrrecs públics. Aquest conveni és pioner i en el futur serà una eina més per a la resta de corporacions locals.

Dyntra supervisa de manera constant l’índex de transparència dels ajuntaments de més de 15.000 habitants, així com d’altres institucions, organismes i partits polítics. La iniciativa pretén obrir la informació a la ciutadania i la societat civil davant els nous reptes que planteja l’actual societat, utilitzant com a mitjà l’ús eficient de les tecnologies i el coneixement aplicat en el camp de la ciència política, social i el govern obert.

stats