Política 18/09/2018

Ciutadella destinarà 1,7 milions d'euros a amortitzar el deute municipal

Es tracta d'una operació extraordinària que permetrà liquidar quatre dels vuit préstecs que el Consistori té amb diferents entitats bancàries

Iván Martín
1 min
El saló de plens de l'Ajuntament de Ciutadella viurà dijous la sessió on s'aprovarà la decisió de l'equip de govern.

CiutadellaEl ple de l'Ajuntament de Ciutadella aprovarà dijous una modificació de crèdit dels pressupostos municipals per destinar una part del romanent de tresoreria a l'amortització de l'endeutament. Es tracta d'una operació extraordinària que permetrà que 1,7 milions d'euros serveixin per liquidar quatre dels vuit préstecs que el Consistori té amb diferents entitats bancàries. En concret, s'amortitzaran dos préstecs adquirits amb Caixabank, un amb el Santander i un altre amb Bankia.

El regidor d'Hisenda i Gestió Tributària de l'Ajuntament de Ciutadella, José López, ha destacat "el treball de l'equip de govern per sanejar els comptes municipals, ja que el 2017 es tancà amb un superàvit de 8,1 milions d'euros i un nivell de deute baix". D'altra banda, López també ha lamentat que "la llei Montoro impedeix destinar a inversions o serveis aquests diners, malgrat que el municipi necessita més actuacions".

Amb aquesta modificació de crèdit, Ciutadella acabarà l'any amb un nivell d'endeutament més baix que el que estava inicialment previst. A 31 de desembre de l'any passat, el deute de l'Ajuntament s'elevava a 7,5 milions d'euros i la previsió era tancar aquest exercici amb una càrrega de 5,7 milions d'euros. L'amortització anticipada provocarà que la xifra disminueixi fins als 4 milions d'euros, cosa que representa una reducció del 17,6%.

stats