Política 07/06/2018

L'Ajuntament de Ciutadella contracta 87 agents de seguretat privada per Sant Joan

El dispositiu de seguretat garanteix les tasques que ja es feien anys anteriors i reforça el control i la prevenció als punts de la festa on més gent es concentra

Ara Balears
1 min
El consistori de Ciutadella posa totes les eines necessàries per a garantir les festes de Sant Joan.

CiutadellaL'Ajuntament de Ciutadella ha aprovat la contractació de 87 agents de seguretat privada per formar part del dispositiu del Pla Director de les Festes de Sant Joan. Una mesura que, segons argumenta el consistori, permet millorar tots els mecanismes que aquest Pla contempla per als principals actes de la festa, i desplegar un dispositiu de seguretat que mantindrà totes les tasques exercides durant els anteriors anys, a més de reforçar punts concrets de la celebració que milloraran la seguretat general de la festa.

Així, el comunicat detalla la contractació de 40 auxiliars de seguretat privada que, juntament amb els voluntaris de Sant Joan, obriran el passadís per on els cavallers participaran als Jocs del Pla. També s'apunta que 18 auxiliars de servei i un coordinador controlaran l'aforament als actes més massius com el Primer Toc de Fabiol, el Caragol del Born i els esmentats Jocs del Pla, matí i tarda. D'altra banda, es contractaran fins a 27 vigilants jurats que prendran part dels filtres d'accés, 17 al Primer Toc i la totalitat d'efectius al Caragol del Born.

El cost de la contractació és de 44.997 euros. El procediment anterior havia quedat desert, cosa que provocà les crítiques del Partit Popular per la falta de previsió de l'equip de govern ciutadellenc. Tanmateix, l'Ajuntament destaca la millora que representa per al dispositiu de seguretat la ubicació d'equips d'intervenció a l'interior del Caragol del Born i els Jocs del Pla, i l'afegit de dues ambulàncies. Una iniciativa que agilitzarà l'atenció en cas d'accident.

stats