Política 23/10/2019

L'Ajuntament de Ciutadella dona llum verda a la conversió de Can Saura en museu

El pressupost total de les obres per adaptar l'espai és de 89.537,23 euros

Ivan Martín
2 min
Can Saura serà un referent cultural a Ciutadella després de l'impuls del consistori per a readaptar-lo.

CiutadellaLa Junta de Govern de l’Ajuntament de Ciutadella ha aprovat aquest dimecres el projecte d'activitats i obres de Can Saura, que pretén adaptar l'edifici per convertir-lo en museu municipal, que tindrà sales d'exposició i una cafeteria lligada al pati posterior. El pressupost total de les obres per adaptar l'espai és de 89.537,23 euros, 40.000 dels quals són finançats pel Consell de Menorca, i la resta amb recursos propis. Tot plegat, amb l’objectiu que aquesta operació esdevingui una passa més per obrir Can Saura al públic i convertir-lo en el centre cultural del municipi.

L’edifici es va construir entre el 1693 i el 1713, i està catalogat segons el PEPCHA (Pla Especial de Protecció del Conjunt Històric i Artístic de Ciutadella) amb parts protegides íntegrament i altres amb protecció tipològica i estructural. Entre els elements que en formen part, destaca un ampli jardí amb dos nivells. Malgrat que a l’edifici ja es va fer una remodelació completa, mitjançant un projecte d'arquitectura en el qual se'n va transformar l’ús per adaptar-lo a museu i sala d'exposicions amb cafeteria a la planta baixa, no disposava de la llicència d’activitats, i amb aquest projecte es pretén regularitzar la situació i solucionar algunes deficiències que varen quedar pendents.

Les obres consistiran a enrasar el paviment del pati al nivell existent; eliminar graves i compactar el terra per adequar-lo a les persones amb mobilitat reduïda, i així poder arribar al nivell superior; instal·lar baranes de seguretat al pati i incorporar portes tallafoc; tancar i reconstruir el mur exterior del pati, que s’havia obert feia uns anys per a pas de maquinària, i desplaçar una porta de vidre interior a l’edifici. Després d’aquesta actuació, la superfície total de l’edifici serà de 2.378,20 metres quadrats, mentre que la superfície total útil serà de 1.427,49 metres quadrats.

stats