Política 19/02/2020

Aina Calvo s'estrena com a delegada del govern espanyol recordant que la Constitució es pot modificar

Un dels objectius de la seva gestió serà lluitar contra "la violència sexual i de gènere"

Maria Llull
2 min
Aina Calvo, Francina Armengol i Salvador Illa, aquest dimecres a Palma

PalmaLa nova delegada del govern espanyol a les Illes Balears ha promès aquest dimecres el seu càrrec i ha recordat que la Constitució es pot modificar i ha assegurat que un dels eixos de la seva gestió serà la lluita contra "la tracta i la violència sexual i de gènere". "La Constitució mateixa preveu la modificació, l'adaptació a la realitat sempre canviant", ha dit Calvo durant el seu Parlament.

Acompanyada per la presidenta del Govern, Francina Armengol, i el ministre de Sanitat, Salvador Illa, Calvo també ha fet referència a "la riquesa de les diferents llengües" com "un patrimoni cultural que ha de ser objecte d'especial respecte i protecció".

L'exbatlessa de Palma ha combinat el català i el castellà en el seu discurs. I, precisament en castellà, ha indicat que la tasca dels cossos de seguretat de l'Estat és "crucial" per a les Illes Balears. A més, la nova delegada del govern ha agraït al seu antecessor, Ramon Morey, "la seva impecable tasca". Morey continuarà a la Delegació com a secretari general.

Per acabar, Calvo ha subratllat la necessitat d'un treball "cooperatiu" i "coordinat" amb les institucions de les Balears: Govern, consells i ajuntaments. "És la cosa pública la que ens uneix i ens representa", ha afirmat.

D'altra banda, el ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha destacat l'àmplia trajectòria professional d'Aina Calvo, així com el seu "compromís amb les persones" i "capacitat". Illa ha volgut posar sobre la taula sis reptes que té el nou govern espanyol presidit per Pedro Sánchez. "El desenvolupament econòmic, la digitalització, la transformació ecològica, la igualtat, la justícia social i el diàleg interterritorial". Sobre el darrer punt, Illa ha assegurat que amb l'actual govern espanyol hi ha "una oportunitat" d'arribar a un "enteniment amb tots els territoris".

stats