Política 27/06/2018

Salvador Aguilera deixa Podem per desavinences personals i polítiques

Assegura que no s'integrarà en una altra formació política, però "n'estarà pendent", i algunes fonts el situen a l'òrbita de Balears en Comú

Jaume Ribas
2 min
El diputat de Podem, Salva Aguilera, en el plenari d'ahir.

PalmaEl diputat eivissenc de Podem Salvador Aguilera ha anunciat aquest dimecres a través d'un comunicat que deixa el grup parlamentari del partit pel qual va ser elegit. El diputat sol·licitarà ara la seva incorporació al grup mixt, que passarà a tenir set membres.

Aguilera ha emès dures crítiques a Podem i, sobretot, a la direcció, tant la balear com l'eivissenca. Per ell, el partit ha volgut "desactivar els militants més valuosos" i ha parlat del "deteriorament de la democràcia interna".

Segons el diputat, "les disputes internes, les famílies i els personalismes" han posat fi al partit i,a més, ha parlat de discrepàncies concretes, com ara el fet que Podem no hagi pressionat prou perquè el Govern aprovi el pla d'emergència d'habitatges.

Un 'trànsfuga' per a Jarabo

El portaveu parlamentari de Podem, Alberto Jarabo, ha respost les acusacions de "personalisme" responent que el personalista és el mateix Aguilera. A més, l'ex-secretari general considera que el diputat eivissenc ha mantingut una actitud "infantil" i "egocèntrica".

Jarabo ha destacat el "grau d'exigència" de Podem amb els seus càrrecs i ha recordat, per exemple, que tenen el sou limitat. Amb la baixa del grup, Aguilera ja no tindrà aquesta restricció. Quan li han demanat per aquesta qüestió, el diputat eivissenc ha volgut recordar que "tots els diputats de Podem cobren el sou íntegre i després decideixen donar-ne una part al partit per finançar-lo".

Podem ha demanat a Aguilera que deixi l'acta perquè al grup mixt "no representarà ningú més que a si mateix" i perquè els electors no el varen votar a ell, sinó la llista de Podem a l'illa d'Eivissa.

Aguilera ha desmentit que es vulgui sumar a cap altre partit o formació i ha descartat col·laborar de manera permanent amb les seves noves companyes del grup mixt i exdiputades de Podem, Montse Seijas i Chelo Huertas. Tanmateix, l'eivissenc ha dit que "estarà pendent" del que facin altres formacions i moviments socials. Algunes fonts properes a Guanyem Eivissa apunten que "tothom sap" que s'incorporà a Balears en Comú, el partit de Chelo Huertas i de la filla de l'exbatlessa socialista de Calvià Margarita Nájera, Aïnhoa Barajas.

De 10 a 7 diputats

Aguilera és el tercer diputat que deixa la formació morada aquesta legislatura, que va començar amb deu representants i que sembla que acabarà amb no més de set. Abans que ell, tot i que amb circumstàncies completament diferents que les de Salvador Aguilera, l'expresidenta del Parlament Chelo Huertas i la diputada per Menorca Montse Seijas varen ser expulsades de la formació morada.

Aguilera va anunciar la seva baixa dimarts i l'ha formalitzada aquest dijous. Jarabo ha assegurat que la resta de representants de la formació varen mostrar-se en contra de la decisió d'Aguilera i "no té por" que altres diputats deixin la formació.

stats