Política 24/10/2018

Àgueda Reynés demana al Govern que rectifiqui per no finançar la depuradora de Maó i es Castell

Si l’executiu autonòmic no rectifica, els populars instaran la batlessa de la ciutat, Conxa Juanola, i el batle del Castell, Lluís Camps, a liderar una iniciativa per trobar alternatives

Ivan Martín
1 min
La portaveu del PP mostrarà demà el seu desacord amb els criteris d'elecció del Govern per a finançar projectes amb fons de l'Impost del Turisme Sostenible.

MaóEl Partit Popular de Menorca ha denunciat el seu malestar pel criteri del Govern balear en l’elecció de projectes que seran finançats mitjançant els fons de l’Impost del Turisme Sostenible. L’Ajuntament d’Alaior ho ha fet reclamant explicacions per la no inclusió del projecte de clavegueram a la urbanització de Son Vitamina, i avui ha estat la portaveu dels populars a l’Ajuntament de Maó, Àgueda Reynés, qui ha exigit a l’executiu autonòmic una rectificació en el repartiment de fons. El motiu de discòrdia és la manca d’inversió per a la implementació del tractament terciari a l’estació depuradora d’aigües residuals de Maó i es Castell.

Reynés demana al Govern de Francina Armengol “que rectifiqui perquè no entenem que el patrimoni s’hagi convertit en una prioritat del Comitè Executiu de la Comissió de l’Impost del Turisme Sostenible i, en canvi, no s’atenguin els projectes de sostenibilitat i millora de les Illes a través de la reinversió dels beneficis obtinguts amb el turisme”.

El Partit Popular ha presentat una moció perquè demà es dugui a terme un debat entorn d'aquesta qüestió al ple de l’Ajuntament de Maó. La moció exigeix al Govern balear una rectificació de la proposta d’inversió plantejada per a Menorca, tenint en compte la problemàtica de l’illa amb l’aigua. Si l’executiu autonòmic no rectifica, els populars instaran la batlessa de la ciutat, Conxa Juanola, i el batle del Castell, Lluís Camps, a liderar una iniciativa per trobar alternatives mitjançant altres fons i administracions per dur a terme el projecte que permetria la reutilització de l’aigua depurada.

stats