Política 16/12/2018

Adriana Lastra assegura que en "setmanes" s'aprovarà el Règim Especial de les Balears

La portaveu del PSOE al Congrés ha acompanyat Francina Armengol en un acte del partit a Eivissa

Ara Balears
2 min
La portaveu del Congrés Adriana Lastra durant la seva intervenció a Eivissa.

PalmaLa portaveu del PSOE al Congrés dels Diputats, Adriana Lastra, ha assegurat aquest diumenge a Eivissa que en les "pròximes setmanes" s'aprovarà el Règim Especial de les Balears (REB), amb el propòsit de compensar el sobrecost que suposa la insularitat.

Lastra ha fet aquestes declaracions, recollides per l'agència Efe, en un acte organitzat pel PSOE de Sant Josep a l'hotel Puchet (Sant Antoni). També hi han participat la presidenta del Govern balear, Francina Armengol, i el president del Consell d'Eivissa, Vicent Torres.

En relació amb el nou REB, Lastra ha destacat que tant el PSOE com el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, entenen "la pluralitat i diversitat territorial d'Espanya". Lastra ha afirmat que "comprèn" que tots els espanyols són iguals i que és necessari aprovar lleis que beneficiïn les Balears i les Canàries per la insularitat d'aquestes comunitats.

Durant el seu discurs, Armengol també s'ha referit a la pròxima aprovació del REB, assenyalant que és "absolutament necessari". Quan els mitjans li han demanat si s'aprovarà abans de finalitzar l'any, la presidenta ha dit que estan "treballant" perquè sigui així.

Durant el seu parlament davant uns 300 militants, Lastra ha destacat que la política és "assegurar la pau social entre els espanyols i el progrés". Per la portaveu, el que està començant a Espanya és "la confrontació territorial, la crispació, la ruptura de la convivència entre espanyols". Per contra, el PSOE creu en la "paraula, que és política, és democràcia".

La portaveu del PSOE al Congrés ha apuntat que "cap rèdit social mereix que es fracturi la cohesió d'Espanya i ha incidit que l'únic pacte que té el PSOE és "amb la societat". Lastra ha finalitzat el seu discurs instant a omplir les urnes el pròxim 26 de maig de "roses, de vots socialistes" perquè, segons ha dit, el PSOE és l'únic partit que garanteix "la vertebració territorial i social del nostre país".

Per part seva, Armengol ha recordat que en aquesta legislatura s'ha aconseguit "canviar la realitat" després de quatre anys de "retallades inaudites". Tot i així, la presidenta de l'Executiu autonòmic ha assenyalat que no n'hi ha prou, "perquè per a un socialista mai no n'hi ha prou".

La presidenta dels socialistes de les Balears ha recordat la gratuïtat, a partir del pròxim 1 de gener, dels medicaments per als jubilats, la partida de 1.000 milions per a Educació i l'inici de les obres de l'antic hospital de Can Misses, on s'inclourà un nou centre de salut que el Partit Popular va eliminar en la seva planificació inicial.

Vicent Torres ha afirmat en el seu torn de paraula que en les properes eleccions "ens jugam un model d'illa, amb una educació i sanitat públiques de nivell". El president insular ha augurat que Eivissa serà el 2019 "l'illa que tiri del carro per consolidar les polítiques del canvi a les Balears".

stats