Política 25/03/2019

Adolfo Suárez Illana serà el número dos de Pablo Casado el 28-A

Casado escull el fill del primer president espanyol després de la dictadura franquista perquè "encarna" principis com el "patriotisme" i la "concòrdia"

Europa Press
1 min
Adolfo Suárez Illana en una imatge d'arxiu

MadridAdolfo Suárez Illana serà el número 2 de Pablo Casado per Madrid a les eleccions generals del 28 d'abril. Pablo Casado ha escollit el fill del primer president espanyol després de la dictadura franquista per a la seva llista, que assegura que és "molt potent" perquè "encarna els principis i valors d'aquest nou projecte" així com el "patriotisme" i la "concòrdia".

Així ho ha anunciat en un esmorzar informatiu organitzat per 'El Mundo' amb el títol "La España necesaria", al qual han assistit la presidenta del Congrés, Ana Pastor, el president del Senat, Pío García-Escudero, el president de la Comunitat de Madrid, Ángel Garrido, la candidata del PP per Barcelona, Cayetana Álvarez de Toledo, i uns quants membres de la direcció del PP.

Casado ha explicat que van acordar la candidatura el 2 d'agost passat, el mateix dia en què va acceptar ser el president de la Fundación Concordia y Libertad, vinculada al PP. Al congrés estatal del PP, Suárez Illana va demostrar que donava suport al projecte del PP per "reformar el centredreta a Espanya", segons Casado.

"És el dipositari d'un llegat del qual soc hereu", ha subratllat el president del PP, que considera Adolfo Suárez –el primer president electe en democràcia gràcies al suport de Joan Carles I i cara visible de la Transició– el seu "referent polític des de ben jove". Segons Casado, la seva generació ha de ser la responsable de reivindicar l'Espanya constitucional de la Transició com a tributs, però també "com a vacuna perquè no es torni a repetir l'etapa fosca [de la dictadura]", que considera superada.

stats