Posar fi a la bretxa salarial i la discriminació en la contractació, propostes d'igualtat del PP

Prohens ha presentat un acte amb la vicesecretària general de comunicació del PP, Marta González, i dones de reconegut prestigi professional

Posar fi a la bretxa salarial entre  els homes  i les dones en només cinc anys és una de les propostes electorals estrella en matèria d'igualtat presentada pel Partit Popular a Palma, que també assegura que vol combatre la discriminació en la contractació de les dones amb l'anomenat currículum  vitae   cec .

Aquests són alguns dels compromisos d'aquesta formació donats a conèixer aquest dimecres per la candidata al Congrés per les Illes, Marga  Prohens , i la vicesecretària general de Comunicació del PP, Marta González, que han assistit  a la taula rodona 'Construint la Igualtat' organitzada pel partit.

Durant aquest acte,  Prohens  ha presentat diverses professionals de reconegut prestigi, que han parlat de les seves dificultats a l'hora d'afrontar la seva carrera en determinats àmbits. En concret, han participat en l' acte l'acadèmica numerària de la Reial Acadèmia de Medicina de les Illes Balears Joana Roman, la xef i empresària Maria  Salinas i l'exgerent  del SUMA  061 Illes Balears Lupe  Hidalgo. Biel Company i Mateu Isern han assistit  a la taula rodona.

Prohens  ha assegurat abans de l'acte que el PP "és l'únic partit que és un valor segur per a les dones i per a la igualtat. No volem que ningú parli per nosaltres. No acceptam lliçons d'igualtat, de conciliació o de protecció a la maternitat absolutament de ningú. Qui ha fet més per la igualtat és el Partit Popular. Això no és una lluita entre homes i dones. Creim que la igualtat la feim junts". També ha recordat que és necessari continuar "obrint camí i rompent el sostre de vidre que tenim".

Marta González ha explicat que l'obligatorietat del  currículum   cec , en el qual no es detalli ni el sexe ni l'edat del candidat, serà la millor fórmula per p osar fi a  la discriminació laboral a l'hora d'accedir a un lloc de feina. La candidata popular per la  província  de la Corunya ha  destacat  que els fets demostren que "el Partit Popular ha estat el més eficaç a  l'hora  de plantejar propostes sobre la igualtat" i que aposta per "la igualtat real sense confrontacions".

Polèmica  artificial

González ha qualificat de "polèmica artificial" les reaccions que ha generat la proposta de la candidata del PP a la comunitat de Madrid, Isabel Díaz  Ayuso , de considerar el "concebut no nascut" com un membre més de la unitat familiar a efectes de  sol·licitar  plaça escolar o tramitar el títol de  família  nombrosa. Segons González, no es tracta d'una mesura  nova , "ja que  algunes comunitats ja  l'apliquen".