Política 17/02/2017

Absolts els cinc ex alts càrrecs valencians jutjats en el cas Nóos

L'exvicealcalde de València, Alfonso Grau, ha estat absolt dels delictes de malversació, prevaricació, frau i tràfic d'influències

Efe
1 min
El vicealcalde de València va assegurar que ni la “línia roja de Fabra” ni el PSPV marcaran el moment que trie per deixar el càrrec.

ValènciaL'Audiència de Palma ha absolt l'exvicealcalde de València Alfonso Grau i els altres quatre acusats de la branca valenciana del cas Nóos. En la sentència feta pública aquest divendres en la qual es condemna a sis anys de presó Iñaki Urdangarin i s'absol la infanta Cristina, el tribunal no aprecia que cap dels exalts càrrecs valencians vagin cometre cap delicte en la contractació de l'Instituto Nóos per a la organització de les cimeres Valencia Summit.

A més de Grau també han estat absolts l'exsecretari de Turisme de la Generalitat Valenciana Luis Lobón, els exdirectors de la Ciutat de les Arts i les Ciències de València José Manuel Aguilar i Jorge Vela, i la que va ser responsable jurídica d'aquesta entitat, Elisa Maldonado.

L'Instituto Nóos va percebre 3,5 milions d'entitats valencianes per organitzar els tres Valencia Summit i pel projecte fallit dels Jocs Europeus.

Grau estava acusat dels presumptes delictes de prevaricació administrativa, malversació, frau a l'administració i tràfic d'influències en relació amb la contractació de l'Instituto Nóos a través de la Fundación Turismo Valencia Convention Bureau (FTVCB), que ell presidia, i s'enfrontava una petició de condemna d'11 anys de presó.

stats