Política 05/03/2018

Abril titlla de "populista" la proposta de Cs de no poder compatibilitzar diferents càrrecs

El portaveu de MÉS diu que aquesta iniciativa és "incoherent i insuficient" i argumenta que a Espanya hi ha 6.000 regidors que no cobren cap retribució

Efe
1 min
El portaveu de MÉS, David Abril

PalmaEl portaveu de MÉS per Mallorca en el Parlament, David Abril, ha titllat aquest dilluns de "populista" la proposta de Cs que un diputat autonòmic no pugui compatibilitzar aquest càrrec amb el de regidor a un ajuntament o conseller a alguns dels quatre consells insulars de les Illes.

Abril considera que aquesta iniciativa és "incoherent i insuficient" i ha argumentat que a Espanya hi ha uns 8.000 ajuntaments i uns 6.000 regidors que no cobren cap retribució perquè són petits, com en el cas de les Balears.

Per això seria un "greu error castigar aquest treball en el primer esglaó del sistema democràtic com són els ajuntaments", ha sostingut Abril.

MÉS per Mallorca sí que és partidari de limitar càrrecs, sous i mandats, i així ho reconeix el règim intern del partit, que fixa límits de dietes i sous. Per exemple, cap càrrec de MÉS pot desenvolupar dos càrrecs públics remunerats a dues institucions diferents.

La posició de Cs, ha indicat, també és "incoherent", perquè "tan sols fa nou mesos" va votar amb el PP i Podem que els diputats en el Congrés puguin cobrar la totalitat del sou i, a més a més, obtenir una altra remuneració fora de la cambra baixa.

"Per aquesta situació, la proposta de Cs s'inscriu més en l'àmbit de la demagògia populista que en el terreny de l'ètica i la racionalitat democràtiques", ha afirmat el diputat econacionalista.

Per altra part, MÉS per Mallorca ha mostrat el seu suport a la vaga i a la manifestació d'aquest dijous per celebrar el Dia internacional de la dona.

stats