Política 20/04/2019

Abascal fa un míting a Palma contra "la dictadura progre que ens diu com cal pensar i viure"

Prop de 1.800 persones i els seus crits de "Visca Espanya" han omplert l'Auditòrium

A.s.
2 min
Abascal fa un míting a Palma contra "la dictadura progre que ens diu com cal pensar i viure"

Palma"Vox és la garantia d'Espanya" i "un moviment patriòtic de salvació de la unitat nacional amenaçada pels separatistes", ha dit Santiago Abascal, el president d'aquest partit, davant les més de 1.800 persones -unes tres quartes parts, homes- que han assistit al míting d'aquest dissabte a l'Auditòrium de Palma. Un míting pronunciat contra "els còmplices de la dictadura progre que ens diuen com hem de pensar i viure", ha cridat el candidat a dalt de l'escenari durant l'acte central de la campanya de Vox a les Balears.

Mentrestant, a baix de l'escenari les banderes espanyoles onejaven sense pausa. "Visca Espanya", "Visca el rei" i "Jo som espanyol" han estat les consignes més repetides, però també les referències constants als cossos de seguretat de l'Estat: "Visca la Guàrdia Civil" i "Visca la Policia Nacional". I després d'aquestes, una altra vegada "Visca Espanya". Espanya, Espanya..., sens dubte, el concepte fonamental d'un partit polític que sembla haver nascut com a antítesi de tot allò que qüestiona Espanya.

"El feixisme que ens atribueixen és pur sentit comú"

La candidata al Congrés dels Diputats per Balears, Malena Contestí, també s'ha enfilat a l'escenari i ha aconseguit un gran aplaudiment dels assistents quan ha cridat que "el feixisme que ens atribueixen és pur sentit comú". També ha comparat el seu partit amb Galileu, un dels pares de la física moderna que defensà al segle XVI que era el Sol i no la Terra allò que estava al centre de l'univers, en contra del que aleshores es pensava: "A Vox som Galileus perquè anem contra la correcció política i contra l'establishment", ha dit Contestí, tot i que una part important de l'ideari va ser plantejat dècades enrere, abans de la Transició democràtica espanyola.

A continuació, Contestí ha continuat teixint el discurs contra tot allò que defensen els partits "progressistes": "Ells ens diuen fatxes, nosaltres en deim amor a Espanya"; "ells diuen 'Memòria Històrica', nosaltres, 'amnèsia histèrica'"; "ells diuen respecte i multiculturalitat, nosaltres, injustícia"; "ells diuen 'Welcome refugees', nosaltres, una gran mentida". Entremig, ha fet menció explícita de les persones migrants que fugen de països en conflicte i arriben sense document d'identitat: "No volem que s'aprofitin de l'administració pública, ni que vinguin a delinquir".

El president del partit a les Illes i candidat al Govern, Jorge Campos, també hi ha volgut dir la seva. Ha afirmat que les Balears faran de "mur de contenció de l'onada del pancatalanisme separatista". "Des d'aquí sortirà l'onada que inundarà de sa patriotisme cada racó d'Espanya", ha afegit.

stats