Política 04/06/2013

Báñez creu que la caiguda de l'atur dóna "motius per a l'esperança"

La ministra qualifica de "molt bones" les dades del maig i diu que demostren que s'està sortint de la crisi

Efe
1 min

MadridLa ministra d'Ocupació i Seguretat Social, Fátima Báñez, ha considerat aquest dimarts que la baixada de l'atur i la pujada d'afiliacions al maig són "dades clarament positives" que "mostren que tenim motius per a l'esperança".

En un acte informatiu per presentar el president de l'Associació de Treballadors Autònoms (ATA), Lorenzo Amor, la ministra ha destacat que, tot i això, "el govern no es conforma" i seguirà "treballant per donar oportunitats a tots els espanyols que avui no tenen feina".

L'atur registrat va baixar al maig per tercer mes consecutiu, amb 98.265 desocupats menys, de manera que el total de desocupats es va situar en 4.890.928, mentre que el nombre mitjà d'afiliats a la Seguretat Social va augmentar en 134.660 persones.

Báñez ha afirmat que aquestes dades són "molt bones" −les millors de la sèrie històrica en atur i des que va començar la crisi a la Seguretat Social, ha destacat− i "demostren que entre tots podem sortir de la crisi" i que "estem assentant les bases de sortida de la recessió".

La ministra, per a qui "som al camí de la sortida de la crisi", ha assegurat que l'executiu central "sempre" serà al costat del treballador que també crea ocupació, com els autònoms.

stats