Política 22/05/2019

ARCA demana al pròxim govern de Cort que ampliï el catàleg patrimonial

L'associació reclama que se li consulti quan s'adoptin mesures en aquesta matèria

Ara Balears
1 min
ARCA ha demanat al pròxim govern de Cort una ampliació del catàleg patrimonial de Palma.

PalmaL'Associació per a la Revitalització dels Centres Antics (ARCA) ha reclamat al pròxim govern de Cort que revisi i ampliï el catàleg d'elements de valor patrimonial de Palma. "Hem d'evitar el màxim de pèrdues d'elements singulars, i l'eina fonamental de protecció és ampliar el catàleg", ha plantejat ARCA aquest dimecres mitjançant un comunicat amb una vintena de demandes.

L'associació reclama que s'apliqui un "criteri patrimonial" en les decisions polítiques, que se li consulti quan s'adoptin mesures en aquesta matèria i que es corregeixi l'ordenança d'ocupació de la via pública perquè els establiments amb terrassa mantinguin l'estètica de les façanes.

D'altra banda, ARCA demana que es mantinguin projectes que considera positius, com la reforma del port del Molinar, l'ampliació de l'espai per a vianants del passeig Marítim, el museu marítim ideat al Mollet, el sistema de recollida de residus del centre històric i la reforma de la zona del canòdrom i el velòdrom.

En el comunicat, ARCA també sol·licita als pròxims governants que corregeixin deficiències estètiques, com la proliferació de cablatge, les pintades vandàliques, la il·luminació agressiva i la proliferació de rètols i vinils, entre d'altres. També reclama protecció patrimonial per a l'Eixample, un pla específic per preservar barris tradicionals com Son Espanyolet, els Hostalets i el Molinar, així com la rehabilitació de béns patrimonials com les torres del Temple, Can Serra i les casetes de la costa del Teatre.

ARCA ha fet arribar a les candidatures municipals una sèrie de propostes per fer realitat un compromís de protecció i millora del patrimoni de Ciutat.

stats