Política 01/04/2019

L'APB invertirà 3,3 milions d'euros a garantir la seguretat del penya-segat de Maó

La intervenció en la zona afectada es considera prioritària per a la seguretat de l’espai

Iván Martín
2 min
La consolidació del penya-segat de Maó és una reivindicació històrica del municipi.

MaóL’Autoritat Portuària de Balears s’ha compromès, a través de la signatura d’un protocol, a invertir més de 3,3 milions d’euros en el projecte de recuperació de la zona de la costa del Muret i de consolidació del penya-segat del port de Maó. L’acord ha estat escenificat aquest dilluns pel conseller balear de Territori, Marc Pons; el president de l’APB, Joan Gual de Torrella; el regidor de Port de l’Ajuntament del municipi, Hèctor Pons; la batlessa, Conxa Juanola, i la presidenta del Consell de Menorca, Susana Mora.

La intervenció a la zona afectada es considera d’intervenció prioritària per a la seguretat de l’espai. La batlessa de Maó, Conxa Juanola, ha destacat que aquest protocol “és un moment històric per al municipi i per a tots els ciutadans, ja que permetrà garantir la seguretat i la consolidació del penya-segat”. Per la seva banda, Hèctor Pons ha remarcat que la signatura d’aquest protocol “és un fet important, ja que hem aconseguit el compromís del Govern d’Espanya, a través de l’APB, d’assumir el cost de les obres de consolidació del penya-segat en el tram de la costa del Muret, un accés port-ciutat que està tancat des de fa molts anys”.

La recuperació de la zona de la costa del Muret permetrà, a més de donar estabilitat al penya-segat, reobrir un accés a la ciutat des del port. El conseller de Territori, Energia i Mobilitat del Govern balear, Marc Pons, també ha volgut destacar la importància “d’incorporar a l'Autoritat Portuària les tasques de consolidació del penya-segat, una petició que s’havia reiterat en diverses ocasions i que ara per fi és possible”. Finalment, el president de l'APB, Joan Gual de Torrella, ha assegurat que, tot i que l’àrea d’actuació no correspon específicament a les competències de l’ens estatal, “és totalment lògic que ens facem càrrec d'aquesta intervenció, que acaba influint en el futur de tot el port de Maó i la seva activitat”.

stats