Política 15/06/2018

L'ANC vol potenciar empreses afins a la República i debilitar les companyies de l'Íbex

L'entitat estudia fer un llistat d'empreses del territori per estimular el comerç de proximitat

Ara
2 min
Crítics de l’ANC es conjuren per forjar una alternativa a Sànchez

BarcelonaL'ANC pretén potenciar les empreses que siguin afins a la República i debilitar les de l'Íbex. L'entitat té previst crear una web on es faci un llistat de totes aquelles empreses que "han demostrat el seu compromís amb la República", segons ha avançat 'La Vanguardia'. Fonts consultades per l'ARA apunten que no es pretén fer una llista de "bons i dolents", sinó promoure les empreses arrelades al territori català i minvar el protagonisme de les companyies multinacionals de l'Estat.

La proposta neix d'una iniciativa que es va tirar endavant fa uns mesos, quan diferents empreses van decidir traslladar les seves seus socials fora de Catalunya i en què es va tirar endavant una campanya de "consum responsable amb la República". Ara l'ANC vol liderar aquesta iniciativa, i de la proposta se n'encarregarà la comissió Fem República de l'entitat, que farà un recopilatori d'empreses de diversos àmbits, com per exemple entitats bancàries, asseguradores i les que pertanyen al sector de la telefonia, de l'electricitat i del gas.

El secretariat nacional de l'ANC de dissabte passat va aprovar estudiar accions en aquest sentit, aclareixen fonts de l'entitat. L'objectiu és fomentar i potenciar el consum de la ciutadania catalana a les companyies del territori que no hagin marxat fora de Catalunya pel Procés i per estimular el comerç de proximitat. L'ANC recuperarà la feina que ja havia començat al mes de gener, en què presentava "14 alternatives a les grans empreses de l'Íbex".

L'Assemblea ha fet una sèrie de tuits en què explicava en què consistia aquesta campanya. Assegura que es tracta de "potenciar una economia oberta i lliure, despolititzada", i que no estigui "subjecta a pressions polítiques, a boicots ni a comportaments lobbistes característics d'un model econòmic, l'espanyol, que volem deixar enrere". L'entitat afirma que els únics que fan "llistes" i "boicots" són els "poders político-econòmico de l'estat espanyol".

stats