Part Forana 03/07/2017

Xarxa viària i neteja urbana, principals propostes ciutadanes de millora a Artà

El pressupost participatiu d'enguany destina 200.000 euros a iniciatives dels veïns

M. Barceló
2 min
El centre d'Artà pateix el trànsit de la carretera Palma-Cala Rajada que segueix sense ser desviat.

ArtàLa xarxa viària i la regulació del trànsit a la zona centre del nucli urbà i la millora de la neteja del poble figuren a la capçalera de les demandes ciutadanes d'Artà plantejades a través del pressupost participatiu d'enguany. L’Ajuntament ha donat veu als seus veïns i aquests han respost amb 107 propostes de millora. L’equip de govern d'Artà (El Pi, PSOE i AxA) ha donat veu a la ciutadania i n'ha recollit les demandes, que ara passaran per una fase de selecció.

Els interessats han anat enviant propostes per via telemàtica, fins a un total de 107, i ara s’obre un període en el qual la comissió tècnica –formada per tècnics municipals, un representant del grup impulsor i dos membres de la ciutadania– n’analitzarà la viabilitat legal, tècnica i econòmica, a banda de l’adequació a les normes del procés. Una vegada fetes les valoracions, es podran votar les propostes. Es preveu que aquesta votació es dugui a terme al llarg d’una setmana a determinar entre els mesos de setembre i octubre.

Les propostes presentades per la ciutadania incideixen especialment en la millora de la xarxa viària i la regulació del trànsit a la zona centre, la millora de la neteja del poble, la creació de zones de passeig per a mascotes, la millora de l’enllumenat públic i la realització de campanyes de conscienciació ciutadana.

El batle d’Artà, Manolo Galán, ha recordat que el projecte Pressuposts participatius 2018, presentat en societat a finals de març, "és una iniciativa que posa en valor la participació ciutadana a l’hora de proposar i triar actuacions i projectes que els veïns consideren beneficiosos i necessaris per al municipi i per als quals el consistori ha destinat una partida de 200.000 euros, 120.000 per a Artà i 80.000 per a la Colònia de Sant Pere".

En la primera fase del procés, es definiren les normes per regular la resta d’actuacions, com l’import màxim destinat a un projecte (120.000 euros), el màxim de projectes que pot presentar una persona (sense límit) o el nombre de projectes que pot votar cada ciutadà (tres), entre altres qüestions.

stats