Part Forana 07/10/2020

Vox exigeix a Company que faci complir el Pacte antitransfuguisme als membres del seu partit

L'agrupació considera que les decisions preses a Felanitx i Llucmajor fan "perdre credibilitat" a la democràcia

Ara Balears
1 min
Sergio Rodríguez en una imatge d'arxiu.

PalmaVox ha exigit aquest dimecres al president del PP balear, Biel Company, que compleixi el Pacte antitransfuguisme de les Balears als membres del seu partit a Felanitx i Llucmajor. El partit considera que aquesta manera de fer política condueix els ciutadans a perdre confiança en el sistema democràtic.

El secretari general de Vox a les Illes, Sergio Rodríguez, ha lamentat en un comunicat que els exregidors de Vox a Llucmajor José Pastor i Raúl Domínguez s'hagin integrat en l'equip de govern del batle, Éric Jareño. El també diputat de Vox al Parlament censura que no s'hagi complert el Pacte antitransfuguisme a Felanitx, ja que el PP ha arribat a un acord amb El Pi per governar al consistori d'aquest municipi amb el suport de l'exregidor del PSOE Joan Aznar. Per això, Rodríguez insta el líder dels populars a Balears que faci complir el Pacte antitransfuguisme i li ha retret "aquesta manera de fer política".

El secretari ha recordat que els partits que varen subscriure en el seu dia aquest acord, entre ells el PP, es varen comprometre a no admetre en el seu grup polític local un regidor o qualsevol altre càrrec representatiu local integrat en la candidatura d'una altra formació, mentre mantingui el càrrec aconseguit en la seva candidatura original. "Es comprometeren que no se servirien dels regidors trànsfugues per constituir, mantenir o canviar les majories de govern de les institucions públiques", ha assenyalat Rodríguez.

stats