Part Forana 14/08/2020

L'Ajuntament de Manacor comença una campanya per donar suport a les víctimes de violència masclista

L'objectiu de la iniciativa és donar a conèixer a tota la població els recursos disponibles per a aquests casos

Ara Balears
2 min
Carme Gomila amb la resta de responsables de la campanya./ T.R.

ManacorL'Ajuntament de Manacor ha posat en marxa la difusió de tres vídeos per donar a conèixer els serveis que tenen a disposició les víctimes de violència masclista. La delegada d'Igualtat, Carme Gomila, ha presidit l'acte de presentació acompanyada per la treballadora social del Servei Municipal d'Atenció a Víctimes, Laura Bosch, el subinspector de la Policia Nacional, Jaume Riera, dos membres de la unitat UFAM i un membre de l'entitat IRES, que treballa amb homes agressors.

La idea sorgeix a partir de les Taules de Coordinació Local contra les violències masclistes de Manacor, reforçada enguany amb una treballadora social contractada mitjançant una subvenció de l'Institut Balear de la Dona. A aquesta Taula, creada el 2018, hi participen cada cop més serveis i professionals. Mostra d'això és la Guia de Recursos per a l'Atenció de les Violències Masclistes que s'ha elaborat des del Servei i que qualsevol persona pot descarregar-se a la web de l'Ajuntament per conèixer quins serveis hi ha al municipi i la manera d'accedir-hi.

Aquesta iniciativa s'emmarca en les accions a desenvolupar del Pacte d'Estat. La delegada Carme Gomila esmenta que l'objectiu de la campanya és que "totes les dones que necessiten ajuda o que pensen que la poden necessitar perdin la por i els prejudicis a acudir al servei, perquè hi trobaran un equip de persones que els ajudaran en tot el procés. La idea és que sentin que la institució no els deixa de banda".

La setmana vinent es realitzarà un enviament massiu de la Guia de Recursos a tots els centres educatius i sanitaris, i s'acompanyarà amb el repartiment del cartell del Servei Municipal d'Atenció a Dones Víctimes de Violències Masclistes i dels fullets informatius a molts establiments del municipi.

Aquest any ja n'hi ha 29 expedients oberts, i d'ençà que s'obrí el Servei Municipal d'Atenció a Víctimes hi han passat 150 dones. El subinspector de Policia Nacional Jaume Riera ha volgut donar importància a la tasca que es realitza des de la UFAM, que atén les víctimes des de la denúncia fent un seguiment de protecció posterior. Per part seva, la treballadora social del Servei Municipal d'Atenció a Víctimes, Laura Bosch, ha recalcat que "s'ha de fomentar la idea que no passa res per venir a un servei com aquest. La primera passa és dir basta".

stats