Part Forana 15/06/2021

Veïns de Pollença reclamen que la velocitat de la Serra de Tramuntana es limiti per trams

L'Ajuntament ho demanarà a la comissió de seguiment de la Ma-10 que es fa cada mes i mig

ARA Balears
2 min
Paisatge de la serra de Tramuntana.

PalmaEls veïns i l'Ajuntament de Pollença han reclamat al Consell de Mallorca que el límit de velocitat de la Serra de Tramuntana s'estableixi per trams i que sigui de 60 quilòmetres per hora per tota la carretera. Aquesta petició l'han fet gairebé un mes després que es posàs el radar i que començassin a arribar multes per accés de velocitat.

Així ho ha explicat a l'ARA Balears el batle de Pollença, Tomeu Cifre, que ha remarcat que "hi ha zones, sobretot en els cinc primers quilòmetres, en què el límit de 60 quilòmetres per hora és massa baix", per això demanen que es torni a posar a 80 quilòmetres per hora.

Aquesta petició l'han presentat aquest dimarts en una reunió en la qual hi ha assistit el conseller de Mobilitat i Infraestructures, Ivan Sevillano, la directora insular d'Infraestructures, Olga Martínez i el tècnic Miguel Ángel Sagreras. Precisament, Sevillano ha dit que això és una qüestió que només pot gestionar Trànsit, però segons el batle de Pollença, "no ens ha tancat la porta de poder reclamar això a la comissió de seguiment de la Ma-10 que es fa cada mes i mig".

A més, Cifre ha recordat que la carretera de la Serra de Tramuntana és la més llarga de l'illa i que "hi ha d'haver trams on es pugui anar a 80, altres a 60 i, fins i tot, a menys si és necessari".

Cal recordar que el Consell de Mallorca, la Direcció General de Trànsit (DGT) i la Delegació del govern espanyol a les Balears van acordar davallar el límit de velocitat de 70 quilòmetres per hora a 60 a la major part de la carretera que travessa la Serra de Tramuntana, amb l'objectiu de millorar-ne la seguretat.

stats