Part Forana 20/06/2017

Els veïns de Porreres decidiran sobre inversions per valor de 100 mil euros

Del 6 de juliol a l'11 de setembre es podran presentar propostes per diverses vies

Ara Balears
2 min
Porreres obre moltes portes a la participació dels ciutadans en la gestió municipal.

PorreresEls veïns de Porreres podran decidir el destí de 100.000 euros en inversions en els pressupostos participatius del 2018. El procés s’ha iniciat amb la publicació del calendari, que marca les diferents fases del procés i que ha de culminar amb la inclusió dels projectes elegits i votats pels ciutadans en els pressupostos de l'any que ve.

Fins al 6 de juliol es realitza la campanya informativa. Des del 6 fins a l’11 de setembre s'hi poden presentar projectes. Des del 12 fins al 25 de setembre s’entra en la tercera fase d’exposició pública de les propostes seleccionades i, finalment, es votaran i presentaran els projectes seleccionats entre el 26 de setembre i el 10 d’octubre.

Els pressupostos participatius són una de les accions que preveu el Pla Director de Participació Ciutadana de Porreres (PDPC) i que marca les directrius i accions a dur a terme entre el 2017 i el 2020 en matèria de participació ciutadana.

La batlessa de Porreres, Francisca Mora, explicà que per dur a terme aquests pressuposts participatius es crearà una comissió amb els tècnics municipals, que tindrà cura de la viabilitat de les propostes i emetrà un informe. Finalment, els projectes o iniciatives que quedin es posaran a votació pública i els guanyadors s’inclouran en els pressupostos per a la seva execució l’any 2018.

Els ciutadans poden participar-hi a títol particular o a través d’associacions i entitats. Poden fer-ho persones empadronades i també altres ciutadans que hi tinguin una propietat presentant DNI i rebut de l’IBI.

Moltes altres accions que proposa el PDPC estan encaminades a impulsar òrgans de participació permanent, consultius i de coordinació en el marc de diferents consells i comissions com ara d’entitats, de circulació, d’infants i adolescents, d’igualtat, de comunicació, de cultura, d’esports, entre d'altres.

stats