Publicitat
Publicitat

SANTANYÍ

Un solar valorat en 9 milions impedeix acabar la ronda

L'Ajuntament no pagarà el que vol el propietari per l'expropiació

El propietari d'un solar necessari per a la darrera fase de construcció de la ronda de circumval·lació de Santanyí demana nou milions d'euros per uns terrenys situats al costat de l'institut. Aquest és el principal obstacle que haurà de superar l'Ajuntament si vol construir la darrera fase de l'obra.

De fet, segons informà el batle, Llorenç Galmés (PP), la ronda del poble "està acabada en més d'un 75% i només falta construir la unió entre les carreteres de Cala Figuera i de s'Alqueria Blanca".

Precisament a la sortida de Santanyí en direcció a Cala Figuera es troba el solar pel qual es pretén que l'Ajuntament pagui una expropiació forçosa que la propietat del terreny fixa en nou milions. Es tracta de la terra situada just al costat del

parc de l'Institut i que durant la fira s'utilitza per exhibir-hi animals. El govern municipal del PP no està disposat a pagar aquests doblers, que consideren "una suma elevadíssima", i per això perilla la construcció del final de la ronda.

Possible solució

Segons el batle Galmés, "des de l'any 1984 la normativa urbanística estableix per on ha de passar la via de cintura" i per això l'equip de govern no accepta la valoració dels terrenys per nou milions d'euros. "Des de l'Ajuntament hem presentat la nostra pròpia valoració, que han fet els tècnics municipals i que consideram raonable, però la propietat no l'ha acceptada", explicà Galmés. Per aquest motiu serà el Tribunal d'Expropiació el que previsiblement es pronunciarà sobre el preu que l'Ajuntament hauria de pagar pels terrenys. Tot i això, des de l'Ajuntament reconeixen que existeixen altres vies legals que la propietat del solar pot utilitzar per continuar reclamant els nou milions i que podrien retardar les obres.

Malgrat que des de l'Ajuntament desvinculen els dos assumptes, la darrera modificació puntual de la normativa urbanística, aprovada el 4 de desembre passat, permetrà que el Consistori posi a la venda un solar situat just al davant dels terrenys que hauria de permetre prosseguir la ronda.

Fa uns deu anys, l'Ajuntament va rebre aquest solar com un donatiu i s'havia de destinar a equipaments públics. La recent modificació urbanística converteix aquest sòl públic

en comercial i en la darrera sessió plenària el batle va manifestar obertament que l'Ajuntament n'estudia la venda.

Les primeres valoracions apunten que el solar municipal, que es troba al costat del restaurant de la residència de persones majors, es podria vendre per uns dos milions d'euros. El que s'obtingués amb la venda podria servir per compensar els propietaris que reclamen nou milions d'euros a l'Ajuntament pels terrenys per on ha de passar el darrer tram de la ronda. Des de l'oposició, però, s'han mostrat molt crítics amb les intencions del govern municipal. Tots els partits es mostraren contraris a la venda en el darrer ple i, des de Proposta per les Illes, Biel Vidal reclamà que els terrenys es destinassin a construir futurs centres educatius. A més, recordà que ja s'hi havien projectat algunes infraestructures públiques.

Etiquetes

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 18/03/2018

Consultar aquesta edició en PDF