Part Forana 05/02/2021

Convocada una vaga indefinida en el servei de recollida de fems a 14 pobles del Pla de Mallorca

Es preveu que comenci dia 13 de febrer a les 21.30 h

Catalina Riera
2 min
Una vaga de fems a Manacor

PalmaLa Federació de Construcció i Serveis de Comissions Obreres (CCOO) de les Balears ha anunciat aquest divendres que ha convocat una vaga indefinida. Començarà dia 13 de febrer a les 21.30 h i afectarà 14 pobles del Pla de Mallorca. Els perjudicats són: Ariany, Algaida, Costitx, Lloret, Llubí, Maria de la Salut, Montuïri, Petra, Porreres, Sant Joan, Santa Eugènia, Sencelles, Sineu i Vilafranca, segons informa el sindicat en una nota.

La vaga s'ha convocat per exigir a l'empresa que negociï un nou conveni col·lectiu que inclogui millores laborals per als treballadors i, segons el sindicat, l'empresa té la negociació "bloquejada" . El gerent de Melchor Mascaró, Carlos Calafat, ho ha desmentit: "Un conveni autonòmic no es crea d'un dia per l'altre. Estic treballant en aquest tema, però no depèn exclusivament de l'empresa", explica a l'ARA Balears. A més, afegeix, "el nostre contracte va acabar el mes de novembre del 2020, està en procés de licitació i no estam legitimats a firmar res", afegeix.

El sindicat explica que el mes de setembre va demanar a Melchor Mascaró una mesa de negociació del conveni col·lectiu d'empresa i es varen reunir dia 8 d'octubre del 2020. "Vàrem acordar que s'aplicaria el conveni col·lectiu de neteja viària i recollida de residus sòlids. Ens varen dir que estan en procés de negociar un conveni autonòmic i que, si s'alentia, es negociaria un conveni col·lectiu d'empresa", informa el sindicat.

Quatre mesos després d'aquesta reunió, el sindicat no ha rebut notícies de l'empresa. "Té bloquejada la negociació del conveni col·lectiu i, per això, entenem que està actuant de mala fe", critica. Calafat insisteix que crear un conveni "és un procés" i confessa que està "indignat" amb l'anunci de la vaga. "No és una tasca fàcil i CCOO ho sap", diu el gerent de Melchor Mascaró.

Calafat lamenta les repercussions que tindrà aquesta vaga per als ciutadans. Insisteix que des de l'empresa "no hi poden fer res més", critica que CCOO "viu dels conflictes" i confessa que es planteja "denunciar els assessors del sindicat per perjudicar la imatge de la companyia", ha dit.

stats