Part Forana 28/04/2019

Una urna cau a terra i es trenca a Artà

Inca i Porreres comparteixen jornada electoral amb els pancaritats

M. Barceló
1 min
Moment en què els vots són dipositats dins una nova urna.

IncaLa incidència més notable a mitja jornada electoral a la Part Forana s'ha viscut a Artà. Al col·legi del Teatre, la taula d'una mesa electoral s'ha trencat i l'urna destinada a recollir les paperetes del Congrés ha caigut al terra, s'ha romput i ha espargit els vots per terra.

De seguida la presidenta de la taula, amb l'ajuda d'un agent de la Policia Local i de la Guàrdia Civil, s'ha encarregat de recollir els vots que s'havien dipositat i els ha custodiat fins que l'urna trencada s'ha pogut substituir. Això passava poc abans de les deu del matí.

Sembla que la taula plegable on s'havia situat l'urna estava avariada i cap dels membres de la taula ho havia detectat quan s'ha constituït la mesa i s'han col·locat les urnes.

Gent fent coa en el col·legi electoral situat en el Teatre d'Alaró.

En general, la jornada transcorre amb normalitat a la Part Forana amb una participació major que en altres convocatòries. Inca i Porreres han compartit el dia de les votacions amb els seus respectius pancaritats al puig de Santa Magdalena, a la capital del Raiguer, i al puig de Monti-sion, a Porreres. El bon temps ha acompanyat les romeries. Molts excursionistes han aprofitat per anar a votar abans de pujar a l'ermita.

A Pollença poble, de bon matí, l'animació al centre era major per la coincidència de les votacions amb el mercat setmanal. A Sant Joan, la jornada electoral s'ha vist acompanyada d'una allau de gent a causa de la tradicional fira i a Vilafranca ha coincidit amb el mercat del llibre.

stats