30 universitaris de Capdepera reben ajuda de 10 empreses locals que fomenten la formació

Enguany ha tingut lloc la vuitena convocatòria, a la qual dona suport la UIB

Enguany són 30 els estudiants gabellins que han aconseguit l’ajut universitari que atorguen, des de fa vuit anys consecutius, l’Ajuntament de Capdepera i diverses empreses privades del municipi. En la vuitena edició, s’han repartit 28 ajuts a estudiants de grau i 2 ajuts a estudiants de màster. Els seleccionats han rebut un xec de 1.200 euros amb el qual es premia l’excel·lència dels estudiants i la inversió que fan les famílies en educació.

Deu han estat les empreses locals que s'han sumat a la iniciativa del foment de la formació. Cadascuna aporta 3.600 euros en total, cosa que permet incentivar tres alumnes, a 1.200 euros per estudiant. Les empreses són: Aguas Capdepera SA, Associació Hotelera de Capdepera, Grup STeH, Electro Hidraúlica Llevant SA, Predi Son Jaumell (Viva Hotels i Prinsotel), Playas de Capdepera SL, Morey Esteva SL, Àngels Bolero SL, Rebalim SL i Torre de Canyamel.

La UIB, la més demanada

Cal remarcar la diversitat d’estudis i d’universitats a les quals es matriculen els alumnes gabellins que sol·liciten els ajuts. Hi ha representació en dotze universitats públiques d’Espanya i en 27 graus diferents: la UIB és la universitat més demanada, amb 18 alumnes, i Educació Primària i Història, els estudis més sol·licitats, amb 7 i 4 estudiants, respectivament.

Amb aquests ajuts econòmics, Capdepera aposta fermament per la formació reglada dels joves del municipi amb diverses finalitats: reduir l’abandonament escolar en un poble turístic on és fàcil aconseguir feina; ajudar les famílies que aposten per l’educació dels seus fills; premiar el bon rendiment acadèmic i crear professionals que aportin un valor afegit al teixit empresarial gabellí.

A l’acte d’aquest divendres hi ha estat present el rector de la Universitat de les Illes Balears, Llorenç Huguet; el degà de la Facultat de Turisme, Bartomeu Deià; el director general de Política Universitària i Recerca, Pep Lluís Pons; el batle de Capdepera, Rafel Fernández; el regidor d’Educació, Agustí Nebot; la resta de regidors de l’Ajuntament i els representants de les empreses participants, a més de l’alumnat premiat i els seus familiars.