Part Forana 14/01/2020

Unides Podem d'Andratx proposa prohibir la pirotècnia sonora

Presenta una moció en què recorda els efectes nocius per a les persones i els animals

Ara Balears
1 min
Els focs artificials sonors repercuteixen sobre la salut humana i dels animals.

AndratxUnides Podem d'Andratx (UP), mitjançant el seu regidor, Jonathan Castro, ha presentat una moció per debatre, en el proper ple consistorial, la seva proposta de prohibició de qualsevol tipus de pirotècnia sonora dins el municipi i que, en tot cas, se substitueixi per pirotècnia sense so.

A la moció, UP recorda els danys ambientals que provoquen els materials explosius emprats, que desprenen substàncies nocives que impregnen la terra i també contaminen l'aire a través dels fums, cosa que provoca problemes respiratoris.

També s'al·lega l'afectació del material pirotècnic sobre la fauna, "segons informes de la Fundació per a l'Assessorament i Acció en Defensa dels Animals", alertant que l'esclat dels coets provoca taquicàrdia, tremolors, manca d'aire, vòmits, atacs de cor i fins i tot la mort d'animals, com aus, moixos, cans, cavalls.

Segons UP, l'excés de decibels també genera danys a persones grans i nins, especialment quan se superen els límits màxims que estableixen els organismes que vetllen per la salut humana. Per tot això, demana que es fomenti l'ús de pirotècnia sense so.

stats