Part Forana 02/03/2020

Cala Millor es mobilitza per reclamar la rehabilitació urgent de la platja

Els empresaris donen exemple retirant-ne el pedregam acumulat a l'arenal

Ara Balears
2 min
Participants a l'acció de protesta pel mal estat de la platja.

Cala MillorEl sector turístic de Cala Millor ha expressat la seva enorme preocupació per les conseqüències que es poden derivar de la pèrdua de l'arena de la platja, que a hores d'ara no preveu reposar l'administració central, que té les competències sobre la franja costanera de primera línia. El sector n'ha reclamat la urgent rehabilitació, un mes abans de l'inici de la temporada turística.

Aquest diumenge, de manera espontània, comerciants, restauradors, hotelers, taxistes, treballadors del sector turístic i del sector civil en general, sota el paraigües del Consorci de Turisme, s'han mobilitzat, davant la decepció que ha suposat per a tot el sector la manca de sensibilitat per part de les administracions competents sobre la platja i la situació en què ha quedat després de la borrasca Glòria.

La mobilització també pretén ser un missatge als touroperadors, agències i visitants de compromís de tots els actors implicats "en la recuperació i preparació òptima de les instal·lacions i de la platja, sabent que és un emblema de la destinació i un dels principals motius pels quals els visitants trien Cala Millor com a destinació per a les seves vacances".

La gent s'ha implicat en la retirada de pedres de la platja.

Un centenar de persones han volgut mostrar la reacció de tot el sector turístic de Cala Millor, i ha estat una més de les accions que paral·lelament ja s’estan duent a terme des del Consorci de Turisme de Sant Llorenç i Son Servera amb tot l’entramat competencial de les administracions i que es continuaran programant.

Agraïment del Consorci Turístic

"Estam molt agraïts a tots els que han organitzat i participat en aquesta convocatòria que ens anima a continuar fent feina per a la recuperació de la nostra platja. És confortant veure que els principals interessants de la seva recuperació confien i són conscients de la feina que feim", ha explicat Margalida Vives, presidenta del Consorci Turístic de Son Servera i Sant Llorenc, i que, juntament amb el regidor de Turisme de Sant Llorenç, Colau Bordal, i el gerent del Consorci de Turisme, Marcial Rodríguez, no ha faltat a la cita.

Després de la concentració els participants han retirat una part del pedregam que la borrasca va deixar sobre la poca arena que queda, cosa que amenaça la temporada, en un indret que viu especialment del turisme familiar i que té en la platja el seu millor reclam.

stats