Part Forana 01/08/2021

Troben una pastera amb 21 migrants a Cala Ferrera

Entre divendres i dissabte en varen arribar 44

ARA Balears
1 min
Una pastera arribada a les Illes Balears

FelanitxUn total de 21 migrants han estat interceptats aquest dissabte vespre a Cala Ferrera (Felanitx). Segons recull Europa Press, la Delegació del govern espanyol a les Balears ha explicat que tots anaven en una mateixa embarcació i que se'ls va trobar entre les 22.00 h i les 23.00 h.

Aquests 21 migrants se sumen als 44 que entre divendres i ahir, dissabte, varen arribar a les costes de les Balears. En concret, divendres al voltant de les 23.15 h es va localitzar una embarcació a prop de la Colònia de Sant Jordi (ses Salines) en la qual viatjaven 14 persones. Per altra banda, dissabte es varen interceptar 17 migrants més en una altra pastera que es trobava en aigües de Cabrera. També a l'horabaixa es localitzà una altra embarcació amb 13 migrants.

Els 44 migrants localitzats entre divendres i dissabte es varen dur a Palma, on se'ls va sotmetre als controls sanitaris pertinents i, posteriorment, si els resultats són negatius, passaran a disposició judicial.

Cal recordar que la Delegació del govern espanyol a les Balears estudia habilitar un centre d'atenció temporal per a estrangers a la zona de l'Aranjassa. Estarà format per mòduls desplegables que serviran per atendre els migrants en cas que arribi una onada considerable de pasteres a les Illes.

stats