Part Forana 22/08/2019

Troben més de 200 cossos i restes de persones sense identificar al cementeri de Manacor

Els cadàvers estaven dins capses dins diferents sales des de la darrera reforma del cementeri que es va dur a terme entre el 1982 i 1983

J.genovard/ M.c.
2 min
Imatge d'arxiu del cementeri de Manacor.

PalmaEl nou equip de Govern de Manacor ha localitzat aquest dijous restes humanes de més de 200 persones sense identificar a diferents sales que estaven tapiades en el cementiri del poble. Segons han informat des de l'Ajuntament de Manacor a l'ARA Balears, aquestes sales estaven tancades des de feia anys. Els restes sense sepultura podrien ser d'entre l'any 1982 i 1983, dates que coincideixen amb la darrera reforma del cementeri. Els cossos es van trobar el passat 1 d'agost, quan dos regidors van realitzar una visita al cementeri per conèixer la situació actual. Quan van veure que hi havia dues sales tancades van demanar al responsable que les obrís i va ser quan van trobar les restes.

Els cossos es van trobar en capses i aqlgunes d'aquestes estaven sense identificar. L'Ajuntament ha explicat que aquesta situació és conseqüència de la mala gestió de l'encarregat del cementeri municipal, que, després de les obres que es varen fer el 1982, no va complir els requeriments de l'Ajuntament i en comptes de tornar les restes mortals a les seves tombes, decidí tapiar les sales en les quals estaven emmagatzemades.

Segons diferents fonts consultades, l'encarregat del cementeri, al qual es culpa de "mala gestió", va morir fa dos anys i "no podem demanar explicacions a ningú". Durant la investigació dels fets, l'Ajuntament ha trobat a l'arxiu municipal dos documents en què els mandataris de les dècades dels 80 i els 90 sol·licitaven a l'encarregat del cementeri "que retornàs totes les restes humanes a les seves tombes", però "aquest mai no va fer cas a la petició de l'Ajuntament i va tancar les sales en les quals hi havia les restes".

Actualment la Policia Local del municipi i l'Ajuntament estan treballant de manera conjunta per esclarir els fets i "descobrir si algun dels polítics actuals o del passat coneixien aquesta situació". A més, la Policia Nacional està duent a terme una investigació i els fets ja estan en coneixement de la justícia.

stats