Les restes sense sepultar trobades del cementeri de Manacor aniran a l'ossera

Aquesta decisió segueix les recomanacions dels tècnics, tot i que fa poc el Pacte es va comprometre a fer el que dictaminàs el jutjat

Les restes humanes sense sepultar del cementeri de Manacor, que foren dipositades sense control durant 40 anys en tres petis magatzems, seran traslladades a l’ossari municipal. L'equip de govern (MÉS-Esquerra, PSOE, UP) seguirà d'aquesta manera les recomanacions dels tècnics municipals, que han dictaminat sobre el dipòsit definitiu d'uns dos-cents cossos, que l'anterior fosser, mort l'abril del 2017, anà acumulant de manera irregular dins tres habitacles i foren distribuïdes en capses de fusta aglomerada i restes momificades dins taüts.

Des de l’Ajuntament s'ha anunciat que "es continuarà fent revisió de tots els documents que afecten el cas, atesa la negligència greu en la gestió duta a terme al cementeri durant dècades i la necessitat de transparència davant un tema tan sensible per a la ciutadania".

Canvi de criteri

En una recent roda de premsa, el batle, Miquel Oliver, assegurà que s'actuaria seguint els criteris que marcàs el jutjat que instrueix el cas. A hores d'ara, amb aquest canvi de criteri, el Pacte ha creat una nebulosa de confusió, sense donar més informació del cas.

Dilluns, en el transcurs del ple ordinari de setembre, s'espera que l'equip de govern traslladi oficialment la decisió presa a la resta del Consistori i doni més detalls de quin protocol se seguirà per moure les restes si, segons el mateix equip de govern, el cas està sota investigació judicial.