Part Forana 19/11/2019

Tres alumnes de Llucmajor, premiats per investigar el cicle de l'aigua

El concurs d'àmbit estatal, convocat per l'empresa Aqualia, ha tingut 7.200 participants

Ara Balears
1 min
Representants d'Aqualia, el batle i els tres escolars premiats.

LlucmajorEls dibuixos d'Halima Taibi, del CEIP Jaume III, Isaac Balaguer, del CEIP Sa Marina de Llucmajor, i Marcos Ángel Rodríguez, de l'escola Sant Bonaventura, han quedat finalistes en la 17a edició del Concurs Digital Infantil convocat per Aqualia, empresa que gestiona el Servei Municipal d'Aigües.

Els seus treballs han estat elegits entre els més de 7.200 participants, procedents dels municipis d'Espanya en els quals Aqualia presta servei. El batle, Éric Jareño, acompanyat del cap de Producció d'Aqualia a les Balears, Luis López, i el responsable del Servei Municipal d'Aigua, Ángel Luis Jiménez, els ha lliurat els seus premis, un 'smartwatch' per a cadascú.

El batle ha explicat que iniciatives com aquesta ajuden a conscienciar les noves generacions de ciutadans de la importància d'estalviar aigua i fer-ne un ús correcte, des de l'escola i també entre les famílies. "L'aigua és un bé escàs sobretot en un territori insular com el nostre. Totes les actuacions que es duguin a terme per estalviar-la són de cabdal importància".

Dia mundial de l'aigua

El concurs es va convocar amb motiu del Dia mundial de l'aigua per ensenyar als infants el valor de gestionar adequadament el cicle de l'aigua i la feina que suposa portar-la a les cases en quantitat i qualitat, com també tornar-la a la natura de manera sostenible.

En aquesta edició, els joves alumnes de 3r i 4t de Primària havien de convertir-se en investigadors per resoldre d'on prové l'aigua que consumeixen cada dia i on va després d'utilitzar-la. Per això, la web www.investigadorsdelaigua.cat posava a la seva disposició gran quantitat de material educatiu sobre la gestió del cicle integral de l'aigua.

stats