Part Forana 23/05/2019

Tres estudis marquen les actuacions a seguir per evitar noves torrentades a Sant Llorenç

La Universitat i el Col·legi d'Enginyers han participat en la redacció

Ara Balears
2 min
Aquest mapa de Sant Llorenç poble marca les zones inundables properes al nucli urbà.

Sant LlorençL'Ajuntament de Sant Llorenç ha rebut aquest dijous els tres estudis que plantegen diverses solucions per evitar una altra catàstrofe com la viscuda amb la torrentada del 9 d'octubre. En tots els casos s'exigeix una modificació puntual de la normativa urbanística actual. La redacció d'aquests documents era un compromís de l'actual equip de govern local per abans d'acabar l'actual mandat municipal i marquen el camí a seguir per prevenir i reduir al màxim els danys d'una altra potencial catàstrofe natural.

D'aquesta manera, l'Ajuntament ja disposa d’un informe avançat amb la modificació puntual de les Normes Subsidiàries. Aquest estudi marca restriccions urbanístiques en els àmbits afectats per tal de garantir-hi la seguretat de les persones i els béns.

Un segon estudi, redactat per experts de la Universitat de les Illes Balears, encapçalats pel geògraf Miquel Grimalt, detalla els punts conflictius que empitjoraren els efectes de la torrentada de l'any passat al municipi i on ja s'han començat actuacions per part de l'Ajuntament, que es completaran a curt termini.

Finalment, el tercer document per a aquesta funció preventiva és el que el Col·legi d'Enginyers de Camins, Canals i Ports dirigit pel doctor Daniel Aguiló ha realitzat a petició de l'Ajuntament per tal d'aportar solucions i plantejar les actuacions que s'han de demanar a altres administracions (Consell i Govern), ja que afecten espais de la seva competència, com són ponts i carreteres.

Amb aquest estudis, Sant Llorenç té a l'abast més recursos per evitar o reduir l'impacte de noves pluges torrencials. "Volíem tenir aquests estudis abans d'acabar la legislatura, ja que creim que és un tema prou important per no deixar de fer-hi feina. Deixam el camí a seguir per als futurs governants per tal que puguin garantir la seguretat del nostre poble, que és, sens dubte, la prioritat de tots", ha declarat el batle de Sant Llorenç, Mateu Puigròs, després de rebre els tres estudis.

stats