Part Forana 26/03/2019

Trenta hotels de Son Servera separaren 900 tones d'orgànic durant el 2018

Suposa un 3,6% més que el 2017 i una bonificació de 90.000 euros per als empresaris

Ara Balears
1 min
Representants municipals i hotelers durant l'entrega de les bonificacions.

Son ServeraL’Ajuntament de Son Servera ha retornat 91.000 euros a 30 hotels del municipi per la seva bona gestió en el reciclatge de la matèria orgànica en la seva condició de gran generadors. Cada any més empresaris turístics veuen gratificada la seva contribució a la reducció de la incineració de residus.

Durant el 2018, els hotels adscrits a la campanya mediambiental aconseguiren arribar a 900 tones de matèria orgànica separada correctament. Cal recordar que la bonificació que percep cada hotel està determinada per la quantitat de matèria orgànica que se separa correctament i el nombre d’incidències que presenta durant la temporada, que pot arribar als 100 euros per tona reciclada.

Amb la col·laboració de 30 hotels, l'Ajuntament serverí s'ha estalviat fins a 126.629 euros, que corresponen a les 900 tones de residus orgànics que no s'han hagut de dur a incinerar a Son Reus.

Durant l'acte d'entrega de les bonificacions, l'Ajuntament ha volgut agrair l’esforç dels hotelers, destacant que la campanya, any rere any, incrementa les tones de residus que cal reciclar i el nombre d'entitats que s'hi adhereixen.

Millora de registres

Durant la temporada turística del 2018 s’han aconseguit separar, només en els establiments hotelers, 32,25 tones més que el 2017, cosa que suposa un increment del 3,6%, segons l'Ajuntament, una tendència a l'alça que el programa ha anat registrant des del primer any de la seva posada en marxa. A aquest projecte mediambiental s'hi sumen altres iniciatives com el programa ITR (Inspecció Tècnica de Residus) per a locals comercials, bars, restaurants i altres establiments. En els darrers anys, també s'ha aconseguit una reducció de la taxa de fems per a tots els ciutadans gràcies a una bona gestió de la matèria orgànica i a l'augment del reciclatge en general.

stats