Part Forana 25/09/2020

El Tren de Sóller torna a l'activitat tres mesos després

Després de fer proves de recorregut, s'ha restablert el servei entre Palma i Sóller fins a final d'octubre

T.riera
2 min
Imatge del Tren de Sóller./ FERROCARRIL DE SÓLLER

ManacorEl Tren de Sóller ha reprès aquest divendres la seva activitat després de quasi tres mesos de tasques de millora i després de la reconstrucció de les vies afectades per la tempesta del 29 d'agost. Dimecres la companyia va fer proves del recorregut, que resultaren satisfactòries i motivaren la decisió d'habilitar els trajectes fins a final d'octubre. Es faran amb la freqüència horària que era habitual, amb dos trajectes d'anada i dos de tornada entre Palma i Sóller.

La tempesta del 29 d'agost va provocar greus danys a les infraestructures del tren. El mal temps va deixar més d'una dotzena d'arbres arrabassats d'arrel o xapats per la meitat i branques caigudes, la qual cosa va provocar avaries. Com a conseqüència, més d'un quilòmetre de línia se'n va veure afectada i es romperen alguns trams del cable que alimenten el corrent del tren i del cable que sustenta la línia de contacte.

El president del Ferrocarril de Sóller, Òscar Mayol, ha expressat que "estam molt contents de poder reobrir el nostre centenari tren i esperam continuar oferint els nostres serveis fins a final d'octubre". El president, a més, ha remarcat que "amb l'objectiu de restablir com abans millor l'oferta turística del tren s'ha treballat a contrarellotge. Han estat uns dies molt durs i intensos de treball de la línia ferroviària".

Les mesures i protocols sanitaris establerts el mes de juny continuen vigents. D'aquesta manera, l'accés al tren s'ha de fer respectant els circuits d'entrada i sortida assenyalats, fent ús de la mascareta obligatòriament durant tot el trajecte i mantenint la distància mínima de seguretat d'un metre i mig. Quan es finalitza un viatge, es desinfecten les parts metàl·liques de l'interior del tren.

stats