Part Forana 06/03/2017

Setanta treballadors s'incorporen a l'Ajuntament d'Inca amb dos programes de contractació del Govern

El municipi és el més beneficiat dels plans de formació a escala autonòmica

Ara Balears
3 min
Els treballadors que s'han  beneficiat dels dos programas del Govern reforçaran l'administració local.

IncaEl conseller de Treball, Comerç i Indústria, Iago Negueruela; el batle d’Inca, Virgilio Moreno; la regidora de Formació, Alice Weber; el director general d'Ocupació i Economia, Llorenç Pou, i el director del SOIB, Pere Francesc Torrens, han donat la benvinguda a les 70 persones que han començat a treballar als diferents departaments de l’Ajuntament en virtut del Programa 30 i el Programa Joves Qualificats. Ambdues iniciatives suposen una inversió d’un milió d’euros al municipi. "Creim que des del Govern s’ha fet una important aposta per Inca, perquè des de l’àrea de Formació s’han creat uns projectes excel·lents de formació dual i treball que esperam que donin uns bons resultats amb vista a la futura inserció laboral dels participants", ha afirmat Moreno.

El Programa 30 és una nova iniciativa que el SOIB ha impulsat per donar cobertura al col·lectiu d’aturats majors d’aquesta edat per tal de millorar les oportunitats d’inserció laboral dels treballadors i treballadores amb l’aprenentatge d’un ofici. Des de l’àrea de Formació es realitzen quatre programes: Inca Digital, S’Escaire, Incotur i Inca Pro. El primer es tracta d’ensenyament propi de la tasca d’un d'administratiu, però amb el treball de les competències lingüístiques en anglès. S’Escaire repeteix la bona experiència del taller de fusteria mesclat amb competències de comerç. "D’aquests tallers ocupacionals, n'estam molt satisfets, atès que en la darrera edició gairebé un 70% dels alumnes ja tenen un lloc de feina", ha comentat Weber. Incotur és el projecte en el qual els alumnes tindran una formació comercial i, a més, aprofundiran en l’aprenentatge d’anglès i d’alemany. Per acabar, Inca Pro suposa l'ensenyament de les tasques pròpies d’un servei tècnic, dirigit principalment a serveis a l’hoteleria. Per aquesta raó, es potenciaran els coneixements i la formació en llanterneria, climatització, electricitat i telecomunicacions.

La Conselleria de Treball destina 660.000 euros a aquests quatre projectes. "En el cas d'Inca, l'Ajuntament està d’enhorabona, perquè és la institució de tot Balears que té més programes aprovats i més usuaris, fet que implica una gran empenta per a l’àrea de Formació", ha apuntat Moreno. Dins el Programa Joves Qualificats –per a joves desocupats fins a 29 anys amb nivells formatius de carrera universitària o de grau superior de Formació Professional–, el Consistori Inquer posa en marxa el programa Futur Jove. Així 18 joves, durant nou mesos, tindran el seu primer contacte amb el món laboral als departaments municipals. Els participants realitzaran tasques directament relacionades amb la seva formació. "L’experiència serà d’una immersió a través de diferents projectes existents a la institució, sempre amb la col·laboració dels tècnics; d'aquesta manera veuran que la seva feina té uns resultats", ha explicat Weber.

Dades a escala autonòmica

Des de la Conselleria de Treball s’ha recordat que un total de 349 persones aturades majors de 30 anys participen en el Programa 30 de contractació pública, que ha dissenyat el SOIB i que disposa d'un pressupost de 7 milions d’euros, que han donat lloc a la creació de 28 programes distribuïts a totes les Illes. A més, un total de 294 joves menors de 30 anys i amb un nivell d’estudis superiors participen a partir d'ara en els diferents projectes que desenvolupen els ajuntaments i consells insulars de les Illes, que han pres part en el programa Joves Qualificats que impulsa el SOIB Jove i Garantia Juvenil, i que està cofinançat pel Fons Social Europeu. L’import d’aquest programa ha estat de 6,3 milions d’euros.

stats