Part Forana 16/03/2022

Acabada la primera fase de rehabilitació del monestir de la Trapa

La finca on se situa el monument és propietat del GOB i el Consell col·labora en la reforma

ARA Balears
2 min
Visita a la Trapa

La primera fase de la rehabilitació del monestir de la Trapa ja ha finalitzat. Per això, la vicepresidenta del Consell i consellera de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística, Bel Busquets, i la directora insular de Patrimoni, Kika Coll, han visitat aquest dimecres la finca acompanyades per la coordinadora del GOB, Mar Muñoz, ja que el terreny és propietat de l’entitat ecologista. Part d'aquesta reforma està finançada mitjançant una subvenció nominativa de 10.000 euros.

Durant la visita, Busquets ha destacat la feina del GOB en la conservació de la finca, tant des del punt de vista mediambiental com de patrimoni i ha expressat la satisfacció de poder contribuir a conservar-ne, recuperar-ne i difondre’n els béns patrimonials. En aquest sentit, ha avançat la voluntat del Departament de donar continuïtat a la col·laboració econòmica per avançar en les tasques de rehabilitació dels béns patrimonials de la Trapa. A més, la vicepresidenta ha recordat que el Consell té en marxa l’expedient per declarar la Trapa bé d’interès cultural.

D’altra banda, Muñoz ha ressaltat que la Trapa, tot i ser una finca privada, té vocació pública i de divulgació mediambiental i, per això, està oberta a tothom. La dirigent del grup ecologista ha agraït la col·laboració del Consell i també el voluntariat de moltes persones en la conservació de l’entorn.

Cal recordar que el Consell, a partir de l’any 90, va fer una sèrie d’intervencions tant en marjades com reconstruint la volta de la capella, el molí de sang, la caseta antic taller o les porxads a l’esplanada d’arribada. Més recentment, la propietat ha intervingut en algunes parts del conjunt com la capella, la pallissa i els forns.

A altres parts del conjunt, com l’edificació principal del monestir trapenc, també s’hi han fet intervencions per a la rehabilitació del monestir i, sobretot, per garantir la seguretat dels visitants.

stats