El brot de pi tornarà a lluir per la Festa del Vi Novell a Santa Maria

Macià Capó, Joana Cabot i Andreu Majoral rebran les insígnies d'enguany

El brot de pi, senya d'un poble, és una jornada festiva on cellers, Ajuntament i veïns engalanen el poble amb branques de pi per anunciar l'imminent tast del vi novell. Serà dissabte a partir de les 10.30 h quan es partirà cap al pinar de Son Llaüt a tallar les branques. Després es recorrerà el poble per penjar-les i acabarà la festa a la plaça de la Vila amb la penjada a la Casa Consistorial. Amb aquesta diada es dona el sus als actes programats per a la XVI Festa del Vi Novell.

Aquest esdeveniment suposa la celebració de la fi del cicle del vi, que, un any més, el vi novell de Santa Maria del Camí torna a estar disponible als cellers locals. L'acte central de les festes serà el dissabte 24, a la plaça Nova, on es podrà tastar el vi dels cellers acompanyat de les tapes dels restaurants locals. 

Un dia abans, el divendres, es durà a terme l'acte més protocol·lari i simbòlic: els cellers faran ofrena al poble del seu vi i rebran la branca que lluirà tot l'any a la porta del seu celler. A més, es farà entrega de les insígnies Brot de Pi 2018 a Macià Capó, antic propietari de vinyes; a Joana Cabot, per la seva difusió de la cultura del vi a través de la seva obra artística, i a Andreu Oliver, de Bodegues Can Majoral.