Part Forana 04/03/2022

Torna el cicle anual de visites guiades a Inca

L'objectiu és promoure el patrimoni històric i cultural del municipi

ARA Balears
2 min
Ajuntament d'Inca

IncaL'Ajuntament d'Inca recupera el cicle de visites guiades 'Descobreix Inca. Un viatge cultural per l'evolució de la ciutat', activitat que es va interrompre a causa de les restriccions per fer front a la covid-19. L'objectiu d'aquestes visites és promoure el patrimoni històric i cultural del municipi, segons informa el Consistori en una nota.

Com a novetat, enguany Descobreix Inca 2022 es divideix en dues tandes. La primera es farà els primers mesos de l'any, i la segona, a partir de setembre. Així, aquest nou cicle de visites guiades arrancarà dissabte dia 12 de març a les 10 hores. La primera activitat duu per títol 'Establiments emblemàtics d'Inca" i serà a càrrec de Santiago Cortès i Sandra Rebassa. Dia 9 d'abril continua el programa amb 'Història dels carrers majors d'Inca', a càrrec de Gabriel Pieras. La tercera visita guiada serà 'Les principals colònies de cabots a Inca', que es durà a terme el 7 de maig de la mà de Maria Magdalena Payeras i Llorenç Payeras. Finalment, Àngela Beltran posarà el punt final a aquesta primera part del cicle amb una visita guiada al catàleg d'edificis singulars d'Inca. Aquesta darrera activitat serà l'11 de juny.

"Ens fa molta il·lusió recuperar aquest cicle de visites després de dos anys d'aturada a causa de la covid. De fet, aquest any recuperam antigues col·laboracions amb entitats que participen habitualment com la Fundació Convent i ampliam la participació als usuaris de l'Associació Paraula per tal de recuperar aquelles visites que havíem deixat pendents i mantenir el cicle projectat per al 2022", assenyala la regidora de Cultura, Alice Weber.

"Aquesta iniciativa s'ha anat consolidant any rere any i és un dels cicles de visites guiades culturals més demandats de la ciutat. A través d'aquest programa descobrim nous aspectes historicoculturals, amb els quals es pot comprovar que Inca té molt per oferir. D'altra banda, potenciam també la difusió de les investigacions i recerques fetes a Inca", afegeix.

Totes les activitats són gratuïtes amb inscripció prèvia a través de ticketib.com. El programa complet de les visites guiades Descobreix Inca 2022 es pot consultar a la pàgina web del Consistori.

stats