Part Forana 25/04/2022

Demarcació de Costes confirma al GOB que hi ha terrasses sense autorització a la platja d'Alcúdia

L'Ajuntament assegura que el tràmit es troba a l'espera d'esclarir al·legacions

2 min
Terrasses denunciades a la platja d'Alcúdia

Demarcació de Costes ha confirmat al GOB l'ocupació de sis terrasses sense autorització davant l'edifici Xara de la platja d'Alcúdia. Així ha confirmat l'entitat en una nota de premsa que la seva denúncia interposada el mes passat ha estat efectiva. Des de l'Ajuntament han informat a aquest diari que l'autorització es troba en tràmit, ja que es van concedir deu dies als establiments per presentar al·legacions, que encara no s'han resolt.

Així, el tinent de batle, Domingo Bonnín, ha assegurat que el Departament de Costes "està assabentat del procés, però encara no hem rebut notícies, ni de la propietat ni de la institució". Ara bé, l'entitat ecologista defensa que els llocs esmentats "s'haurien d'haver retirat de la platja abans del 30 de novembre de l'any passat i en tot cas abans del 31 de desembre en finalitzar l'autorització de què disposava l'Ajuntament d'Alcúdia per a les temporades 2018-2021".

Per altra banda, el GOB també fa referència a les terrasses dels baixos de l'edifici Xara. Pel que fa a aquests llocs, Bonnín explica que tenen concessió durant 15 anys.

Igualment, els ecologistes insisteixen en el fet que "no s'entén com encara es duen a terme aquestes ocupacions i a més si es té en compte que tampoc són autoritzables per la Llei de costes, que diu ben clar que únicament es podrà permetre l'ocupació del domini públic maritimoterrestre per a aquelles activitats o instal·lacions que, per la seva naturalesa, no poden tenir altra ubicació". "Resulta evident que aquestes activitats de terrassa de bar poden estar en altres llocs fora de la platja", insisteixen.

Des del GOB, han aprofitat per reclamar "les nombroses ocupacions i explotacions comercials a les costes de les Illes Balears que incompleixen la llei, però que inexplicablement han estat tolerades, i en nombroses ocasions fins i tot autoritzades" i han insistit que aquest cas és un d'ells.

stats