Les pluges intenses provoquen inundacions a diferents punts de les Balears

Capdepera i es Mercadal són les zones on més ha plogut, amb 63,5 l/m2 i 23,4 l/m2, respectivament

El darrer dia d'estiu deixa una jornada d'intenses pluges a diferents punts de Mallorca i Menorca. La zona de precipitació més intensa ha estat el nord-est de les Balears, i ha afectat principalment el Llevant de Mallorca i l'illa de Menorca, en concret es Mercadal. 

Les Balears es troben en alerta groga aquest dilluns i també demà dimarts i el nord i nord-est de Mallorca està en alerta taronja. Durant les pròximes hores encara podran caure ruixats ocasionals, però no s'espera que siguin tan intensos.

Segons les dades publicades per l' Aemet, la zona més afectada aquest dilluns ha estat Capdepera, concretament a la zona del far.  S'hi han registrat 63,5 l/ m2 entre les  14 i les  15 h. A més, s'han produït inundacions a la platja de Son Moll i al passeig de Cala Rajada.

A la mateixa zona de Capdepera s'ha registrat un intent de cap de fibló que finalment s'ha dissipat després de la pluja. Les fortes precipitacions, a més, han fet que al torrent de sa Font de sa Cala hi baixàs aigua per primera vegada en 44 anys.

A Menorca, es Mercadal ha estat la zona on més ha plogut. A les 15 h s'hi havien registrat 23,4 l/m2. El mal temps també s'ha fet notar a altres indrets de les illes com Pollença, amb 14,2 l/m2; Artà, amb 5,2 l/m2, i el Port de Pollença, amb 3,4 l/m2.

Les tempestes del nord-est han perdut força, però s'espera una ruixada a la zona de Banyalbufar i Andratx, encara que de poca intensitat. Cal recordar que Banyalbufar ja va sofrir els efectes d'un cap de fibló el passat 29 d'agost, que afectà 736 hectàrees i 300.000 arbres, la majoria pins.

La previsió de l' Aemet per a aquest dimarts és d'intervals de niguls amb xàfecs i tempestes ocasionals localment fortes a partir del capvespre a Menorca i el nord-est de Mallorca. Les temperatures no sofriran canvis però podrien baixar. Es preveuen vent suau i brises  costaneres .