Publicitat
Publicitat

Les altes temperatures marquen l'inici de la campanya contra incendis

Tot i que enguany s'ha cremat menys superfície que el 2016, es tem que les condicions climàtiques actuals propiciïn una catàstrofe

“La teva seguretat depèn de tu” és el lema que ha elegit enguany la Conselleria de Medi Ambient per a la campanya de prevenció d'incendis 2017. Tot i que el departament ha recordat en un comunicat que les campanyes d'incendis duren 365 dies a l'any des de 2000, el gruix del risc es concentra en els mesos d'estiu. Enguany, les altes temperatures registrades fins ara n'han extremat les precaucions.

Fins ara, per això, el 2017 està sent més benigne que el 2016 en matèria d'incendis. Durant la primera meitat de l'any, s'han cremat 50,79 hectàrees en 41 incendis. L'any passat, a aquestes altures, se n'havien cremat 59,13 en 58 sinistres. Les xifres segueixen la línia registrada els darrers anys, excepte el 2011, quan es va produir l' incendi de Morna, a Eivissa. Des de la Conselleria insten, doncs, a extremar precaucions. Qualsevol gran incendi pot truncar l'estadística.

El perill és a les urbanitzacions

Durant la primera meitat de 2017 s’han registrat  quaranta-un incendis arreu de les Illes Balears, amb un total de 50,79 ha cremades. Per illes, vint-i-dos incendis han tingut lloc a Mallorca, amb 28,38 ha cremades; dos a Menorca, amb 0,82 ha cremades; quinze a Eivissa, amb 11,86 ha cremades, i dos a Formentera, amb 14,03 ha cremades.

El missatge publicitari no se centrarà exclusivament en la necessitat de prevenció a les zones forestals. Des de Medi Ambient recorden que els incendis més perillosos per a la població es produeixen a les zones d’interfase urbanoforestal (per exemple, als entorns de les urbanitzacions).

La campanya intentarà arribar també als turistes que "eventualment són en aquests llocs de perill i entre els quals cal fomentar la percepció del risc". "Una sola persona que actuï malament o de manera irresponsable i comenci un incendi o no hagi actuat amb l’autoprotecció que correspon al seu habitatge pot fer malbé la feina i l’esforç col·lectius", recorda la Conselleria.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 21/01/2018

Consultar aquesta edició en PDF