Part Forana 03/10/2019

El Suprem confirma la titularitat pública del camí del Rafal de Banyalbufar

Punt final a un litigi que ha provocat diverses mobilitzacions de veïns i excursionistes

Ara Balears
1 min
Manifestació de l'any 2010 reivindicant el camí del Rafal de Banyalbufar.

BanyalbufarEl Tribunal Suprem ha inadmès els quatre recursos de cassació que havien interposat la part processal després de la sentència del 17 de febrer de 2016, que confirmava el domini públic del camí del Rafal de Banyalbufar. D'aquesta manera, el vial rústic podrà ser inclòs a la ruta de pedra en sec del Consell. Així, es dona per tancat un llarg litigi que ha durat una dècada i que ha generat diverses manifestacions de veïns del poble i també de grups excursionistes.

Segons ha informat l'Ajuntament de Banyalbufar, el Tribunal Suprem, el 25 de setembre, va confirmar la sentència dictada en un judici ordinari en què s’exercitava per a l’Ajuntament de Banyalbufar, acció dirigida a la declaració del domini públic o l’us públic de tres camins que passen pel seu terme municipal i per determinades finques, on s’havien de retirar les indicacions de tancament, a consentir el lliure trànsit públic pels mateixos i a abstenir-se en el futur de qualsevol actuació que obstaculitzàs aquest lliure accés al públic.

La Sala acordà no admetre els recursos extraordinaris per infracció processal i de cassació interposats per les diferents representacions processals contra la sentència dictada, amb data 17 de febrer de 2016, per l’Audiència Provincial de Palma.

"Amb aquesta sentència, ja es pot donar per tancat el conflicte sobre el camí del Rafal, i es reafirma que és un camí de domini públic, una reivindicació històrica dels banyalbufarins i banyalbufarines, i de tots els visitants que visiten el nostre municipi per gaudir de l’oferta de senderisme que ofereix el nostre medi", explica l'Ajuntament en un comunicat.

stats