Part Forana 27/05/2015

El Suprem confirma la nul·litat de la normativa que permetia el creixement urbanístic de Formentor

L'alt tribunal espanyol ha desestimat els recursos del Consell i l'Ajuntament de Pollença contra una sentència del TSJIB que va declarar nul·la l'ordenació per al nucli de Formentor en el Pla General de Ordenació Urbana (PGOU) de Pollença

Ara Balears / Efe
1 min

PalmaEl Tribunal Suprem espanyol ha desestimat els recursos del Consell de Mallorca i l'Ajuntament de Pollença contra una sentència del Tribunal Superior de Justícia de Balears que va declarar nul·la l'ordenació per al nucli de Formentor en el Pla General de Ordenació Urbana (PGOU) de Pollença.

L'alt tribunal ha ratificat d'aquesta manera la sentència dictada per la Sala Contenciosa Administrativa del TSJIB l'abril de 2013, que va considerar nul·la la part referida a Formentor de l'adaptació del PGOU al Pla Director Sectorial de l'Ordenació de l'Oferta Turística (POOT) de Mallorca, perquè es va dur a terme sense haver-se emès determinats informes mediambientals previs preceptius.

En concret, la nul·litat va ser acordada perquè no es va emetre un informe de la Direcció General de Biodiversitat sobre si les seves previsions afecten de manera apreciable la zona protegida, declarada com a LIC (Lloc d'Interès Comunitari).

El TSJIB també va trobar a faltar un informe del Comitè Especialitzat de la Xarxa Natura 2000 sobre l'avaluació de les implicacions en els objectius de conservació.

A més, va assenyalar que els informes que sí consten –Avaluació d'Impacte Ambiental i informe de la Comissió Balear de Medi Ambient– no realitzen "un mínim, motivat i suficient estudi" dels impactes que la modificació del PGOU pot produir en zones adjacents, declarades per la UE com a LIC i ZEPA, "de necessària protecció".

El Suprem desestima bona part de les sis al·legacions plantejades pel Consell de Mallorca per "notable falta de fonament", perquè critiquen que la sentència del TSJIB no s'acomoda "a la particular visió jurídica" de la institució insular i entren "en el vedat terreny dels fets apreciats per la sala", que no poden ser motiu de cassació.

stats