Sostenibilitat
Part Forana 06/10/2022

Son Servera rep més de 98.000 euros per a projectes d'eficiència energètica

L'ajuntament del municipi ha obtingut aquesta subvenció a través del Pla d'Acció d'Energia Sostenible i Clima (PAESC)

ARA Balears
1 min
Imatge de les Escoles Velles, un dels tres edificis públics del municipi que es dotaran de plaques fotovoltaiques d'autoconsum.

PalmaL'Ajuntament de Son Servera ha rebut una subvenció del Departament de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local del Consell de Mallorca, en el marc del Pla d'Acció d'Energia Sostenible i Clima de Son Servera (PAESC), per continuar amb la implantació de mesures que ajudin a reduir el consum d'energia municipal, així com les emissions de CO₂. El total de la subvenció és de 98.342 euros.

Amb aquest ajut, sol·licitat des de l'àrea de Medi Ambient, està previst començar amb la redacció dels projectes per dotar de plaques fotovoltaiques d'autoconsum tres edificis públics: les Escoles Velles, el Centre de la Tercera Edat de Son Servera i el Centre de Dia. D'altra banda, es col·locarà il·luminació de baix consum a tot el carril bici des de Son Servera a Cala Bona i al Parc Verd, la qual cosa ajudarà també a reduir el consum energètic. Finalment, amb aquesta subvenció també es col·locarà un nou punt de recàrrega de vehicles elèctrics a fi de potenciar i facilitar l'ús d'aquest tipus de vehicles.

Segons ha apuntat el consistori en una nota de premsa, amb aquest paquet de mesures es reafirma "l'aposta i la voluntat de contribuir en la cura del medi ambient i la reducció del consum energètic, fent un nou pas endavant cap a un municipi més sostenible i compromès amb la lluita contra el canvi climàtic".

stats