Part Forana 01/07/2021

Son Servera instal·larà 260 panells solars per donar servei a 10 punts de vehicles elèctrics

El projecte tendrà un cost de 238.227,46 euros, 180.000 dels quals seran subvencionats pel Govern

ARA Balears
1 min
Projecte de les pèrgoles que s'instal·laran

Son ServeraL'aparcament del Poliesportiu Es Pinaró (Son Servera) disposarà de dues pèrgoles amb 260 plaques fotovoltaiques de 380 Wp, amb les quals s'estima una producció anual de 100 kW. Això permetrà, per una part, incorporar 10 places més d'estacionaments elèctrics, a través de cinc punts de càrrega doble, i, per l'altra, poder abastir energèticament el poliesportiu amb energia renovable i reduir així el consum general elèctric de la instal·lació esportiva, apunta l'Ajuntament de Son Servera en una nota.

El projecte tindrà un cost de 238.227,46 euros, dels quals 180.000 seran subvencionats per la Conselleria de Transició Energètica i Sectors Productius. S'ha d'executar abans de dia 30 d'octubre de 2022.

L'edifici del Poliesportiu Es Pinaró és l'edifici municipal amb major consum energètic, ja que suposa un 30,82% del total de consum d'energia dels edificis municipals, segons apunta l'informe anual del servei de gestió i comptabilitat de subministrament energètics municipals. Amb aquesta instal·lació no només es compleix amb la normativa vigent, sinó que s'avança en la transició energètica cap a un model més sostenible, cosa que suposa alhora un important estalvi i una significativa reducció d'emissions de CO₂. Així, l'Ajuntament de Son Servera fa una passa més per assolir els objectius de reducció d'emissions i d'implementació d'energies renovables marcats en el Pacte de les Batlies, amb la finalitat de contribuir a la lluita contra el canvi climàtic a través d'actuacions concretes com ara aquesta.

stats