Part Forana 25/02/2020

La Societat Balear de Contracepció es crearà el mes vinent a Manacor

Pretén ser una plataforma que vetli per la salut sexual i reproductiva

Ara Balears
2 min
Hospital comarcal de Manacor.

ManacorEl 20 de març es constituirà a Manacor la Societat Balear de Contracepció, segons ha informat l'hospital comarcal. D'aquesta manera, s’incrementarà el nombre d’organitzacions professionals i científica que la Societat Espanyola de Contracepció ha creat a tot el territori de l’Estat.

En el mateix acte, l’hospital acollirà la primera reunió científica de la societat, en la qual s’abordaran temes tan rellevants per a les Illes Balears com la política de contracepció, la problemàtica de la interrupció voluntària de l’embaràs, la contracepció i la prevenció dels embarassos no desitjats i l’ús de mètodes anticonceptius reversibles de durada llarga entre dones joves i adolescents.

La iniciativa de constituir la societat ha estat liderada pel doctor Francisco Javier Agüera Ortiz, cap del Servei de Ginecologia i Obstetrícia de l’Hospital de Manacor, amb el suport de nombrosos professionals, especialment dels caps de diversos serveis d’hospitals de les Illes Balears.

Primera reunió científica

El doctor Agüera explica que "la primera jornada de la Societat Balear de Contracepció serà la primera reunió científica, que donarà pas a la constitució de l’SBA, societat autonòmica dins la SEC, com a resposta a les nombroses sol·licituds de professionals de la salut sexual i reproductiva de les Illes Balears que havien plantejat la necessitat de crear una organització professional que representàs la nostra comunitat científica en l’àmbit balear per actuar com a interlocutora amb l’Administració sanitària".

Com a president del comitè organitzador de la primera jornada, destaca que "la salut sexual i reproductiva, l’estudi i el coneixement dels mètodes anticonceptius, així com l’accés de la població balear a aquests mètodes i els consells contraceptius, seran els objectius principals de l’SBA".

stats