Part Forana 30/11/2017

Els socialistes margalidans elegeixen Xisco Bergas com a secretari general i aposten per mantenir Suma pel Canvi

El PSIB de Santa Margalida vol “recuperar el govern municipal” apostant per “mantenir el projecte unitari” de la coalició

Jaume Ribas
1 min
El nou secretari general, Xisco Bergas, en un acte de campanya del 2015.

PalmaÉs jove, vol recuperar el govern i aposta sense embuts per la coalició Suma pel Canvi. Aquests són els principals trets del nou secretari general dels socialistes de Santa Margalida, Xisco Bergas. Aquest jove historiador va néixer el 1991 i és regidor des del 2015, tot i que ja es va presentar a les eleccions del 2011.

L'anterior secretària general, Bea Gamundí, passarà a ser secretària de política municipal. A l'equip de Bergas també hi seran Maria Antònia Cifre com a secretària d'organització, Juan José Iglesias en la funció més aviat representativa de president i Jesús Tamarit com a encarregat de la gestió econòmica.

Els socialistes margalidans es posen algunes fites programàtiques, com intentar aconseguir la construcció d'un nou CEIP a Can Picafort, un nou centre de salut a Santa Margalida i continuar oposant-se a la construcció d'una depuradora amb emissari submarí també a Can Picafort.

Tanmateix, l'aposta principal de la nova executiva local és en l'àmbit de la coalició Suma pel Canvi. Aquest acord reuneix des del 2011 els socialistes i els independents, que des del 2014 formen part de MÉS. Els dos partits parlaren d'anar junts per primera vegada el 2007, tot i que finalment l'acord no va arribar. El 2011, en canvi, la coalició progressista sí que va arribar i va aconseguir la batlia. Després de passar a l'oposició el 2015, Suma pel Canvi no passava pel seu millor moment intern. És en aquest context que l'aposta dels socialistes per reeditar l'acord i enfortir-lo és especialment significativa.

stats